Home FASHION & BEAUTY Beauty Instagram-It-Yourself: draag eens een zonsondergang op je ogen

Instagram-It-Yourself: draag eens een zonsondergang op je ogen

Laat je inspireren door de rijke kleuren van een zonsondergang!

Joppe De Campeneere
Joppe De Campeneere

Er is weinig mooier dan een goeie zonsondergang, en dat heb je geweten op je instagramfeed. En nu kan je onder de hashtag #sunset niet alleen de wonderen der natuur verwachten, maar ook make-uplooks. Yep, you guessed it: visagisten laten zich volop inspireren door de rijke kleuren van een zonsondergang.

Natuurlijk zijn zulke make-uplooks met oranje en paarsige tinten niks nieuws, maar onlangs werden ze nieuw leven in geblazen door één bepaalde make-upartist op Instagram: @lunafortun. Zij maakte van haar ogen een heuse zonsondergang bij het water, inclusief wimpers als gras. Een echt 3D-kunstwerkje, waar het internet dan ook loco van werd. Sinds Luna deze foto postte, zien we overal recreaties en inspired looks opduiken, en terecht ook!

Nu, zo’n full on sunset is nogal moeilijk om te dragen natuurlijk, behalve misschien voor een Afrikaanse safari. Vandaag toon ik jullie hoe ik, geïnspireerd door Luna’s creatie, een look maakte die nét iets draagbaarder is, bijvoorbeeld voor een special night out, of gewoon lekker doordeweeks, als je van drama houdt. Let’s go!

Stap 1: de crease

We willen natuurlijk een mooi geblende oogschaduwlook creëren, en dat doe je het best door te starten met de lichte kleuren. Die blenden makkelijker uit, en daarmee maak je een basis waarop je donkerdere kleuren makkelijker en mooier kan aanbrengen. Voor deze sunset eyes ben ik gestart met een peachy en een geelachtige kleur, en die bracht ik heel losjes aan in mijn volledige crease, met een fluffy borstel. Deze stap hoeft nog helemaal niet perfect te zijn, het precisiewerk komt later.

Stap 2: schaduw en dimensie

Bij stap twee ga je werken aan de gelaagdheid en dimensie in de look. Met een iets vastere borstel bracht ik eerst een roodachtige kleur aan in de binnen- en buitenhoek van mijn oog. Ook in de crease voegde ik wat rood toe, maar zoals je kan zien, kwam dat heel wat lager dan de eerdere gele en oranje tinten. Met een nog preciezere borstel vorm ik daarna nog een donkerdere schaduw, die nog lager komt dan de eerdere rode schaduw. Die laatste schaduw heb ik niet op foto gezet, maar je ziet ‘m zeker wel in de uiteindelijke look: het is de meest donkere, paarse kleur.

Stap drie: de ster van de show (letterlijk)

Wat mag er niet ontbreken bij een look geïnspireerd op een zonsondergang? De zon natuurlijk! Daarom gebruikte ik in het midden van mijn ooglid goud om de boel wat lichter te maken. Door dat goud eerder laag en afgerond aan te brengen, krijg je een vorm die een beetje aan een in de zee zakkende zon doet denken. Het zijn de details die het ‘m doen!

Als final touches bracht ik een gouden highlight aan op alle high points van mijn gezicht (inclusief mijn voorhoofd), en met een bronzer shapete ik mijn gezicht. Voor de lower lashline gebruikte ik de peachy kleur die we ook in het begin gebruikten. Nog een nude lipstick zodat alle aandacht naar de ogen gaat en klaar! Nu kan je zelfs aan sunset watching doen zonder buiten te komen.

Tekst: Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.