Home FASHION & BEAUTY How to: breekbare nagels redden

How to: breekbare nagels redden

Corbis
Gebruik je regelmatig nagellak en dissolvant? Dan is de kans groot dat je nagels breekbaar zijn en makkelijk splijten. De reden? Droge nagels. Een hardnekkig probleem dat je maar best op tijd behandelt.

Oil dip

1. Gun je nagels een rustpauze

Een moeilijk opgave voor nagellakaddicts, maar doe eens een paar weken géén kleurtje op je nagels. Gun ze wat rust en geef ze de kans om te ademen. Je zal zien dat ze zich sneller zullen herstellen.

2. Geef ze een oliebadje

Een oliebad of oil dip is een ultrahydraterende boost voor je nagels en de droge huid rondom. Laat je nagels één keer per week een tiental minuutjes weken in een schaaltje met olie. Gebruik olijf- of kokosolie, die bevatten de juiste bestanddelen om je nagels sneller weer gezond te maken.

Cuticle Rehab

3. Gebruik nagelriemolie

Net als een hydraterende handcrème is cuticle oil onmisbaar in je handtas. Heb je even een dood momentje? Breng wat van het product aan en masseer in op en rond je nagels. Hoe vaker je dat doet, hoe beter.

Cuticle Rehab – € 8,99 – Sally Hansen.

4. Let op met nagelversterkers

Een nagelversterker maakt je nagels harder, maar kan ze in sommige gevallen ook droger maken. Hou goed in de gaten hoe de nagelversterker jouw nagels beïnvloedt. Merk je dat ze makkelijker splijten en dat je nagellak aan de tipjes sneller afschilfert? Dan kan je het product misschien beter even niet gebruiken.

5. Draag ALTIJD afwashandschoenen!

Draag handschoenen als je afwast en poetst. Poetsproducten zitten vol chemicaliën die je nagels dunner maken en uitdrogen. Kan je – bijvoorbeeld door een allergie – geen handschoenen dragen, smeer je handen dan na het poetsen of afwassen meteen overvloedig in met een extra vette handcrème.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.