Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 gewoontes waar vrouwen met een droge huid bij zweren

5 gewoontes waar vrouwen met een droge huid bij zweren

En ze zijn stuk voor stuk poepsimpel.

Laura Marques via Unsplash

Een droge huid is allesbehalve een pretje. Alleen hoef je hier niet mee te blijven zitten, want door enkele simpele veranderingen door te voeren, voelt jouw velletje in een mum van tijd weer een stuk zachter aan.

Last van een droge huid? Dan hoef je echt geen dure crèmes in huis te halen of blijven wanhopen. Het enige wat je moet doen is je garderobe, je beautyroutine en je thuissituatie een keertje onder de loep nemen. Vaak is er hier nog ruimte voor wat verbetering zonder dat je er veel geld voor moet betalen of veel tijd in moet steken.

1. Let op de stof wanneer je iets koopt

Meestal kopen we een stuk gewoon omdat we het mooi vinden, maar letten we niet noodzakelijk op de stof waar het kledingstuk uit gemaakt is. Wat vaak voor frustraties zorgt als die ene trui dan toch handwas blijkt te zijn, maar ook je huid heeft er baat bij als je wat extra op het etiket let. Als je last hebt van een droog velletje draag je namelijk beter geen synthetische stoffen zoals polyester. Dergelijke stoffen kunnen je huid niet alleen irriteren, maar zorgen er ook voor dat ze moeilijker kan ademen. Kies daarom voor items die gemaakt zijn uit natuurlijke stoffen zoals katoen of zijde.

2. Neem kortere en koudere douches

Na een lange en vermoeiende dag, zeker in de winter, kan het deugd doen om een warme douche te nemen. Vaak durven we dan ook al eens langer dan tien minuten onder die heerlijke douchestraal te blijven staan. Alleen is deze blootstelling aan warmere temperaturen niet goed voor je huid. Het warme water neemt namelijk al het vocht uit je huid op waardoor deze sneller gaat uitdrogen Probeer daarom niet langer dan tien minuten te douchen en opteer ook voor lauwwarm water.

3. Kies de juiste skincare-ingrediënten uit

Om je droge huid aan te pakken, is het belangrijk dat je de juiste producten smeert. Hier spelen de ingrediënten een belangrijke rol. Een bodylotion of een crème die sheaboter bevat, is bijvoorbeeld een goede keuze. Werkt goed als je last hebt van roodheden en een jeukend gevoel. Daarnaast gaat het je huid intensief voeden, hydrateren en kalmeren.

4. Ga het huis niet uit zonder handschoenen aan

Aan onze handen merken we vaak het snelst wanneer onze huid droog is. Ga daarom nooit zonder handschoenen de deur uit als het koud is. Iets wat we nog vaak durven te vergeten en dan staan we daar plots met veel spijt in onze handen te wrijven op het perron.

5. Schaf een luchtbevochtiger aan

Koudere temperaturen zorgen er vaak voor dat er weinig tot geen vocht in de lucht hangt. Iets wat er op zijn beurt voor zorgt dat je huid geïrriteerd en droog aanvoelt. Een luchtbevochtiger gaat dit verhelpen en het gaat bovendien ook je luchtwegen vrijmaken waardoor je beter kan ademen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.