Home FASHION & BEAUTY Beauty Gevoelige huid? Zo kies je de juiste foundation

Gevoelige huid? Zo kies je de juiste foundation

Bepaalde ingrediënten kan je maar beter vermijden.

Een gevoelige huid verdient niet alleen extra zorg, maar ook aangepaste make-up. Het laatste wat jij wil is een foundation die je huid nog droger maakt en trekkerig doet aanvoelen. Er zijn vijf zaken waarmee je beter rekening houdt als je op zoek gaat naar een foundation voor een gevoelige huid. Of je kan ook gewoon kiezen uit onze favorieten.

1

Kies fragrance free

Een van de meest voorkomende oorzaken van irritatie is de aanwezigheid van synthetische parfums in cosmetica. Door te kiezen voor een foundation die geen parfum bevat en het label ‘fragrance free’ draagt, verlaag je de kans op irritatie aanzienlijk. Sommige make-upproducten bevatten daarnaast alcohol, wat ook tot irritatie kan leiden. Een verwittigd vrouw is er twee waard, toch?

Foundation – € 25,95 – Dr. Hauschka, bij De Bijenkorf.

Kies fragrance free

2

Bouw op

Hoe lichter de textuur van je foundation, hoe meer je huid de kans krijgt om te ademen. Heb je last van roodheid of oneffenheden en wil je die graag wegwerken, bouw dan laagje per laagje op of werk plaatselijk bij tot je het gewenste effect krijgt. Met de Dermablend Coverstick van Vichy kan je plaatselijk rode vlekken, pigmentvlekjes of imperfecties wegwerken.

Dermablend Coverstick – € 13,46 – Vichy, bij 24 Pharma.

Bouw op

3

Vast, vloeibaar of poeder

Je kan zelf kiezen welke textuur je voorkeur heeft, maar hou er rekening mee dat je met een gevoelig velletje best kiest voor het product dat het makkelijkst verdeelt zonder dat je je huid moet belasten. Een poeder kan je makkelijk verdelen met een losse kwast en een vloeibare foundation kan je op je gelaat deppen met een vochtige make-upspons. Een vaste of compacte foundation met crèmetextuur is daarentegen soms wat stroever.

Toleriane Teint – € 16,16 – La Roche-Posay, bij 24 Pharma.

Vast, vloeibaar of poeder

4

Mat, maar niet té

Of je nu van nature een vette of droge huid hebt, een huid die gevoelig is verliest altijd meer vocht. Met een ultramatte foundation loop je het risico dat je je huid nog droger maakt. Hou je toch meer van een niet-glanzende finish, dan kies je beter voor een minerale foundation in poedervorm.

Loose Mineral Foundation – € 34,99 – Cent Pur Cent.

Mat, maar niet té

5

BB is altijd een goed idee

Als je écht twijfelt, zit je met een BB-crème die geschikt is voor de gevoelige huid zeker goed. Een BB-crème helpt niet alleen om een oneven teint te camoufleren, hij bevat meestal ook verzorgende bestanddelen die helpen om je huidbarrière in balans te houden. Win win!

Age Defence BB Cream SPF 30 – € 28,50 – Clinique, bij Ici Paris XL.

BB is altijd een goed idee

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.