Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Flairs toptips voor droogshampoo

Vroeger was vooral mascara dé onmisbare beauty-musthave van celebs en make-up-artists, nu duikt ook droogshampoo op in hun must-buy-lijstjes. Onze toptips.

Wat is het?

Het hoofddoel waarvoor droogshampoo ontwikkeld is: het opfrissen van vet haar. Door het poeder in de droogshampoo wordt het vet in je haar geabsorbeerd. En zo kan je een shampoobeurt nog een dagje uitstellen.

Naast de klassieke toepassing voor vet haar, gebruiken steeds meer make up artists droogshampoo ook als texturizer voor het haar. Het zorgt ervoor dat het meer grip heeft (ideaal om opsteekkapsels langer te doen houden) en ook meer naturel volume krijgt aan de wortels.

 

Do: spray van op een afstand

Al eens droogshampoo van  dichtbij gesprayd? Bad idea. Je krijgt dan een witte vlek die niet op 1-2-3 verdwijnt. Spray droogshampoo vanop armlengte (of toch minstens 30 centimeter) om vlekken te vermijden. Zo wordt je haar egaal bedekt met een waasje product.

 

Do: hou rekening met je haarkleur

Blondines hebben doorgaans geen probleem met  droogshampoo. Maar brunettes hebben een gemeenschappelijke vijand: de beruchte witte waas. Als je van ver genoeg sprayt én goed doorborstelt is er geen -wit- vuiltje aan de lucht, droogshampoo-dummy's hebben geluk: er zijn  ook droogshampoo's met een meer transparante (en dus minder witte) finish (die van Klorane, bij de apotheek). Bumble and Bumble heeft er zelfs eentje in een donker tintje, speciaal voor bruin haar (via www.cosmeticary.be)

 

Do: work it

Droogshampoo werkt het best als je hem genoeg inwerktijd geeft. Spray het op je haren en ga daarna rustig iets anders doen. Tanden gepoetst en make-up aangebracht? Dan heeft de droogshampoo goed zijn werk kunnen doen. Masseer met je handen de droogshampoo extra goed in je haren. Borstel daarna om de laatste restjes droogshampoo te doen verdwijnen.

 

Do: gebruik hem als volumebooster

Droogshampoo is een multi-purpose product. Het maakt je haar niet alleen schoner, je kan er ook textuur meer creëren. Droogshampoo (en vooral de volume-varianten!) maken je haar stug. Door die extra grip blijven ingewikkelde kapsels en vlechtwerken erg goed zitten. Maak er gebruik van, kam je haar nog wat extra tegen et voilà: extra volume zonder kleverige haarlak te moeten gebruiken.

 

Do: check in daglicht

Niemand hoeft te weten dat jij droogshampoo gebruikt hebt. Check daarom altijd even in daglicht hoe je coupe er na een droogshampoo-sessie uit ziet. De deur uit gaan met een witte helm op? Niet zo mooi.

 

Don't: gebruiken als shampoo

True, droogshampoo maakt je haar minder vettig. Maar het maakt je haar niet écht schoon. Droogshampoo is geen alternatief voor echte shampoo, dus die moet je wel nog regelmatig gebruiken. Anders blijft vuiligheid zich opstapelen op je hoofd, en dat is niet wat je wilt. Gebruik hem om je shampoobeurt een dagje uit te stellen, maar was de dag erna dan je haar wel echt. Je kan droogshampoo geen dagen na elkaar gebruiken om je haar 'op te frissen' als het vet is, wel als volumebooster.

 

Don't: te veel gebruiken

Te veel is te veel, ook wat droogshampoo betreft. Spray dus altijd met mate. Als je te weinig hebt gebruikt, kan je altijd nog wat bij sprayen. Maar wie te spray happy is geweest, zal met de witte waas of shame moeten rondlopen.

 

Don't: je scheiding te veel aandacht geven

Wat je niet moet doen? Een streep op je scheiding sprayen (omdat je haar daar het vetst lijkt) en de rest van je hoofd negeren. Til plukken haar op rond je scheiding en spray er droogshampoo onder. Vergeet ook de achterkant van je hoofd niet, want dat is vaak een van de vettigste plaatsen.

 

Don't: gebruiken op nat haar

Droogshampoo moet je altijd op droog haar gebruiken. Al-tijd! Als je dat niet doet, wordt de droogshampoo een papje wanneer het met je haar in contact komt. Not very attractive. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '