Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: de Airwrap Styler van Dyson

Flair Beauty testteam: de Airwrap Styler van Dyson

Dé stylingtool waar iedereen het over heeft? Wij testten hem voor je uit.

Charlotte (27), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Airwrap Styler van Dyson: 8/10


Prijs/kwaliteit:

Tja, laten we de olifant in de kamer meteen bespreken: € 499 is niet mals voor een stylingtool. In de stylingkit zit wel een opzetstuk dat als haardroger werkt, waardoor je dus eigenlijk een haardroger, stijltang en krultang in één hebt.

Design:

Op het design is niets aan te merken. De tool ligt goed in de hand, is niet te zwaar en is erg makkelijk te bedienen.

Pluspunten:

  • Het grootste pluspunt is dat je je haar kan stylen zonder het te beschadigen. Bij een stijl- of krultang komt je haar in direct contact met een heet oppervlak, wat je haar bij regelmatig gebruik flink kan beschadigen. Deze tool maakt gebruik van een krachtige luchtstroom, zonder extreme hitte te gebruiken.
  • Een ander voordeel is dat als je deze complete kit koopt, je eigenlijk geen enkele andere stylingtool meer nodig hebt.
  • Het viel me op dat mijn haar na gebruik mooi glansde, zowel na het stijlen als na het krullen. Na gebruik van een krultang ziet mijn haar er altijd veel doffer uit.

Minpunten:

  • De techniek is totaal anders dan bij een gewone krultang of stijltang, dus je hebt wat geduld nodig. De eerste krullen die ik legde zagen er niet uit zoals ik hoopte, maar na enkele keren proberen begon het vlotter te gaan. Er zijn verschillende standen, zowel qua blaaskracht als qua temperatuur, en je moet ook even ondervinden hoelang je je haar rond de tool moet laten zitten voordat je weer loslaat.
  • Om te krullen heb je telkens twee opzetstukken, eentje voor elke richting. Ik krul mijn lokken graag afwisselend in de tegengestelde richting voor een naturel effect, dan is het wel een beetje vervelend dat je telkens van opzetstuk moet wisselen.

Zou ik het opnieuw kopen?

Dit is uiteraard een eenmalige investering. Of ik hem zou aanraden aan anderen? Ja, als je iemand bent die (bijna) dagelijks een stylingtool gebruikt. Het gebruik is helemaal anders, dus je moet er sowieso even aan wennen, maar als je in je achterhoofd houdt dat je haar op die manier veel gezonder blijft, lijkt dat me de moeite – en de investering – wel waard.

Testervaring:

Airwrap Styler Complete – € 499 – Dyson.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.