Home FASHION & BEAUTY Een droge huid? Zo pas jij je make-up aan

Een droge huid? Zo pas jij je make-up aan

Weg met droge plekjes

Een droge huid en make-up gaan niet altijd goed samen. Foundation kan vlekkerig worden, lipstick schilferig. Herken jij het droge-plekjes-probleem? Volg dan deze vijf handige make-uptips om een droge huid te slim af te zijn. 

1. Basisbeginselen: take care!

  • Een goede hydratatie begint al bij de reiniging. Vergeet schuimende mousses en gels, zij zijn vaak te uitdrogend voor je huid. Ga liever voor micellair water of een reinigingsolie, die zal je huid zelfs nog extra voeden bij het reinigen. Lees hier hoe je zo'n olie gebruikt.
  • Een droge huid moet je voeden én hydrateren. Smeer elke ochtend en avond een dag- en nachtcrème. Is je huid extreem droog? Gebruik dan onder je crème nog een extra hydraterend serum.
  • Smeer voor je je foundation aanbrengt een vochtinbrengende dagcrème of primer. Die zorgt ervoor dat je huid vocht opneemt en voorkomt droge plekjes, waar foundation in vlekken zou kunnen trekken.
  • Onder je ogen kan je huid ook erg droog worden. Gebruik je regelmatig concealer, dan is dat nog een extra reden om 's morgens en 's avonds een voedende oogcrème aan te brengen.

2. Zoek de goede foundation

Je foundation zou oneffenheden moeten verbergen. Maar wanneer je droge plekjes hebt en niet de juiste fond de teint gebruikt, worden die net extra geaccentueerd. Ga daarom op zoek naar een hydraterende foundation die geschikt is voor een droge huid. Dit zijn onze favoriete foundations voor droge huidjes.

Beautyblender

Je make-up aanbrengen met behulp van een spons kan je ook een eindje op weg helpen. Je maakt de spons eerst nat, wringt ze uit en gebruikt ze lichtjes vochtig om je foundation aan te brengen. Op die manier behoudt je huid beter haar vochtbalans en zal je make-up er pas echt flawless uitzien.

Make-up Spons – € 19,95 – Beautyblender, bij The Make Up Spot.

3. Go creamy

Niet enkel je foundation is romig en voedend, ook de rest van je make-up is best in crèmevorm. Voor je wangen en ogen is het belangrijk te kiezen voor blush en oogschaduw met een crèmetextuur. De poederige varianten laat je beter liggen, want die gaan op je huid liggen en de aandacht trekken naar oneffenheden, droge vlekken en rimpeltjes.

4. Wees zuinig met poeder

Als je basismake-up perfect zit, poeder je af om te fixeren en de make-up langer te doen blijven. Maar bij een droge huid moet je erop letten dat je niet te veel poeder gebruikt. Gebruik daarom enkel poeder op de plaatsen waar het echt nodig is, zoals onder je ogen om je concealer te fixeren. Op andere plaatsen beperk je poeder beter tot een minimum.

5. Vergeet je lippen niet

Je lippen kunnen snel mee uitdrogen met je huid, zeker in de winter. Als je van nature al een droog gezicht hebt, zorg dan ook extra goed voor je lippen. Ga dus resoluut voor een sterk hydraterende lippenbalsem en werk regelmatig bij voor extra bescherming. Kies liefst voor een verzorgende balsem, eventueel met een kleurtje.

Lees zeker even deze 3 toptips om je lippen zacht en gezond te houden tijdens de winter.

M.m.v. Linde Leys.

Lees ook:

De beste foundations voor een droge huid

Bewezen: 21% van jullie maakt deze grote fout bij het reinigen

3 belangrijke tips om je lippen zacht en gezond te houden tijdens de winter

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.