Home FASHION & BEAUTY Dit zijn dé 5 meest effectieve stijltips voor prachtige peerfiguren

Dit zijn dé 5 meest effectieve stijltips voor prachtige peerfiguren

Zalando
Wist-je-datje: meer dan de helft van de vrouwen heeft een peerfiguur. Daarbij heb je – net zoals het fruit – een zwaardere onderkant dan je bovenkant. Wat je lichaam niet minder juicy maakt, natuurlijk! Maar wat zijn de meest flatterende kledingstukken voor vrouwen met een peerfiguur?

peerfiguur

Prachtig peertje

Een peerfiguur, wat houdt dat in? Bij een typische pear shape zijn je heupen het breedste deel van je lichaam. Daardoor zijn vrouwen met een peerfiguur ook vaak gezegend met een nét iets vollere kont. Daarnaast gaat een peerfiguur vaak gepaard met iets kleinere borsten.

Je troeven uitspelen, hoe doe je dat?

1. Ga voor een opvallende top

Trek de aandacht naar je bovenlijf toe door opvallende tops te dragen. Die kunnen op verschillende manieren opvallend zijn: bijvoorbeeld door een felle kleur, drukke print of opvallende structuur. Ook tops met kleine versieringen zoals glitters of pailletten trekken meteen de aandacht. Geen fan van drukke items? Een simple top met een mooie statementketting geeft hetzelfde effect.

2. Breng je lichaam in evenwicht

Up next: balans creëren in je figuur. Dat doe je door smallere punten, zoals je torso en je onderbenen, te verbreden. Maak je bovenkant breder door bulky stukken te kiezen, zoals een brede sjaal of een jasje. Ook laagjes zijn een goed idee om je bovenlichaam net iets breeder te laten lijken – zonder oncharmant over te komen. Je benen breng je in balans door een model met recht of zelfs licht uitlopende pijpen te kiezen.

3. Koop je broeken in een donkere tint

Ga voor donkere kleuren wanneer je een broek uitkiest. Niet alleen geven die automatisch een verslankend effect (win!), ook zorgen ze ervoor dat de aandacht minder snel naar je onderlijf gaat. En donker hoeft écht niet saai te zijn: er zijn duizend-en-een verschillende denim washes te vinden!

4. Jurkjes zijn je best friend

Jurkjes zijn dé ideale multitaskers voor een peerfiguur. Kies voor een model dat de aandacht op je bovenlijf legt en losser uitloopt vanaf je taille. Wil je die taille extra accentueren? Kies voor een fijn tailleriempje of een A-lijnmodel met een elastische band rond je middel.

5. Ga voor opvallende schoenen

Echt waar: een party on your feet doet wonderen voor peerfiguren. Ga voor schoenen met een puntige neus om je benen nét wat langer te laten lijken. Hoge hakken zijn een aanrader, al kunnen flatjes ook. Zolang ze maar fun en opvallend zijn, werkt de truc!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.