Home FASHION & BEAUTY Dit is de nieuwe ombré: de tortoise

Dit is de nieuwe ombré: de tortoise

Corbis
Hollywoodstylisten noemen het 'tortoiseshell', in het Frans wordt het écaille'. Feit is dat deze hairdo very hot is en de ombré en de klassieke balayage van de kapseltroon verdringt. Doe als Jessica Biel, Blake Lively en Gisele Bundchen en ga voor de schildpad.

Het kleurenpalet is geïnspireerd op het bruine, glanzende schild van een schildpad. De basis van je haar is een egale bruine tint, en die wordt afgewisseld met lichtere en donkere lokken (highlights en lowlights) die tegen de basiskleur aanleunen. De kapper kan gebruik maken van elke tint tussen goudblond en donkerbruin (denk aan karamel, kastanje, mahonie…). Het resultaat: een prachtige, glanzende, natuurlijke ogende haardos.

Het resultaat?

Een tortoise doet je gezicht oplichten én geeft volume aan elk kapsel, kort en lang. Het verschil met een tie & dye of een ombré? Het kleurverschiil tussen de verschillende lokjes is subtiel. Bovendien worden de lokjes op de ganse haardos aangebracht, niet enkel op de onderste helft. Dat maakt het resultaat een stuk natuurlijker.

Welke kleur wil ik?

Je bent eerder bleek: geef warmte aan je gezicht met warme of kopertinten. Ben je (al) een beetje gebruind? Dan mag je gerust voor astinten gaan. Wil je de stap zetten, neem dan enkele foto's mee naar de kapper!

Tortoise Shell Hair Color! ????????

Une photo publiée par shlinstyles (@shlinstyles) le

? #ecaillehair #tortoiseshell #ecaille

Une photo publiée par Lisa Hörning (@lisa_hairandmua) le

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.