Home FASHION & BEAUTY De 8 mascarafouten die je nooit meer mag maken

De 8 mascarafouten die je nooit meer mag maken

Mascara is het beautyproduct dat vrouwen het minst kunnen missen. En hoewel je waarschijnlijk al honderden keren mascara hebt aangebracht, zijn er toch een paar tips en regeltjes om het nòg beter te doen. De 8 dingen die je never ever nog mag doen met je mascara.

1. Begin niet bovenaan

Breng éérst mascara aan op je onderste wimpers, dan pas op de bovenste. Zo voorkom je dat je mascara van je net opgemaakte bovenste wimpers vlekt op je oogleden wanneer je de onderste wimpers opmaakt en naar boven kijkt.

2. Samen spelen, niét samen delen

Niks leuker dan nieuwe beautyproducten ontdekken, maar mascara (en ook oogpotloden en make-uppenselen) deel je beter niet met je vriendinnen of mama. Te veel kans op bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken.

3. Pompen met het borsteltje

Het wérkt wel: op en neer pompen met het borsteltje zorgt ervoor dat de mascara mooi over het borsteltje verdeeld zit. Maar: het pompt ook lucht in je mascara zodat die droger wordt én je meer kan krijgt op bacteriën in je flacon. Haal het borsteltje er voorzichtig uit, en draai het terwijl rond: zelfde effect, zoveel beter voor je mascara.

4. Waterproof: niet voor elke dag

Het is een feit dat hij beter blijft zitten, maar waterproof mascara haal je ook weer moeilijker weg. Sowieso moet je een reiniger op basis van olie gebruiken om hem op te lossen, maar dan nog moet je iets harder wrijven dan bij gewone mascara waardoor je wimpers sneller beschadigd geraken. Bewaar waterproof mascara dus liefst enkel voor dagen waarop je gaat zwemmen, surfen, naar de sauna gaat,.. Deze vijf waterproofmascara's vinden wij heel goed.

5. Haal hem élke dag weg

Een klassieke tip, maar we horen vaak genoeg van meisjes die het niet doen: elke avond grondig reinigen. Slapen met je mascara op kan flinke ooginfecties veroorzaken. En door elke keer mascara op je mascara aan te brengen, worden je wimpers broos. Wil je graag een groots effect? Breng dan niet de hele dag door laagjes boven elkaar aan, maar gebruik een witte basismascara.

6. Wimperkruller: enkel voor je mascara

Krul eerst je wimpers, breng daarna pas mascara aan. Door ze te krullen met al mascara erop, breken je wimpers veel sneller af. Niet doen dus!

7. Let op de vervaldatum

En dan komt meteen al een eerste lastig punt boven: die staat niet op de tube. Dé leidraad om te checken of je mascara nog goed is? Je neus! Mascara die niet meer tiptop is, ruikt anders dan een 'verse' tube. Maximum om het half jaar moet je je mascara vernieuwen, ook al is hij nog niet op. Je kan een klein stickertje papierkleefband of washitape met de aankoopdatum erop kleven, dan ben je zeker dat hij na een halfjaar de vuilbak in gaat.

8. Haal hem juist weg

En dat is: met een specifieke oogreiniger. Breng het product royaal aan op een wattenschijfje, leg het op je ogen, druk een paar seconden aan en haal dan in een neer- en zijwaartse beweging zachtjes je mascara weg. Niet doen: op en neer wrijven, enkel met water je mascara weghalen of nog erger: hem niet wegnemen 's avonds.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.