Home FASHION & BEAUTY Beauty Catwalk-It-Yourself: zo geef je jezelf de bleached brow look

Catwalk-It-Yourself: zo geef je jezelf de bleached brow look

Zonder er als een alien uit te zien!

We zagen ze al vaak op de catwalk en ook enkele celebrities waagden zich er al aan: de bleached brows. Of je ze nu cool en edgy of helemaal afzichtelijk vindt, interessant zijn ze zeker. Met dit artikel bij de hand kan jij je ook aan deze trend wagen zonder er daarom wekenlang als een alien uit te zien.

Afgebleekte wenkbrauwen steken al een tijdje her en der de kop op. De reden? Ze zorgen voor een heel buitenaardse editorial look, een look die ontwerpers en stylisten wel kunnen smaken. Miley Cyrus, Kendall Jenner en zelfs eyebrow queen Cara Delevigne werden al met bleached brows gespot, en misschien wil jij die look ook wel eens proberen.

Toegegeven, je staat waarschijnlijk niet meteen te springen om effectief je wenkbrauwen te lijf te gaan met haarbleekmiddel. Daarom bespreek ik vandaag een manier om je wenkbrauwen die gebleachte look te geven met enkel de hulp van make-up.

Bleach, bleach baby

Alle benodigdheden om dit tot een goed einde te brengen, vind je normaal standaard in je make-uptas. Concealer, een lichte bijna huidkleurige oogschaduw en twee soorten borstels, da’s alles.

Eerst en vooral gebruik je het langwerpige wimperborsteltje om met de concealer door je wenkbrauwen te gaan. Kam eerst al je haren naar boven en vervolgens allemaal naar onder, zodat je zeker de volledige haartjes kleurt. Daarna borstel je de haartjes allemaal in place zoals je normaal bij je wenkbrauwen doet. Een kleine heads up: als je zwaardere wenkbrauwen hebt zou het kunnen zijn dat je verschillende laagjes concealer moet gebruiken om je haren licht genoeg te krijgen.

De tweede stap is om met de lichte oogschaduw en een andere make-upborstel de concealer te setten. Neem voldoende poeder op je kwastje en duw het product een beetje in je wenkbrauw. Probeer niet te veel te vegen, want dan kan het zijn dat je product weglift van in je wenkbrauwen, en dat willen we natuurlijk niet. De oogschaduw dient eigenlijk om de concealer op zijn plek te houden, en er voor te zorgen dat je wenkbrauwen niet meer sticky zijn door de concealer.

Zo, dat zijn eigenlijk de twee easy stappen die je kan proberen om jezelf de bleached brows look te geven. Ik vind zelf dat die gebleekte wenkbrauwen schreeuwen om een vampy lip en veel mascara, maar je kan natuurlijk helemaal zelf kiezen wat de look is waarvoor jij wilt gaan. Misschien kan je deze techniek zelfs gebruiken op Halloween! Zou jij de bleached brow trend proberen?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.