Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: zie de wereld door een kleurenwaas

Catwalk-It-Yourself: zie de wereld door een kleurenwaas

Deze lente bekennen we kleur

Joppe De Campeneere
Als je dacht dat je bij oogmake-up enkel de keuze had tussen makkelijk maar basic of moeilijk maar fierce, think again. Op de catwalks zagen we kleurrijke maar eenvoudige beautylooks voor deze lente, die allesbehalve saai zijn. Deze lente bekennen we kleur! 

Toegegeven, de extreme looks die je vaak op Instagram ziet passeren kunnen nogal intimiderend zijn, maar je hoeft heus geen halve Picasso te zijn om een interessante look te creëren. Tijdens de modeweken voor lente-zomer 2017 was er één trend die regelmatig terugkwam: de zogenaamde colour-wash eyes. Wat houdt dat in? Wel, make-up artists gingen massaal voor een kleurenwaas: sterk geblende, felle kleuren, aangebracht over het volledige ooglid en zelfs onder de ogen. 

Colour wash

Nu, wat is er leuker dan een trend? Een trend waaraan voordelen verbonden zijn, natuurlijk! Ten eerste is deze colour-wash look super easy om zelf te doen: je kunt al aan de slag met gewoon één simpele oogschaduw! Geen gesukkel met crease colours, inner corners, transition shades of andere termen die klinken als Chinees: één kleur en een borstel of twee, that’s all you need. Je kan natuurlijk nog mixen en matchen, en er andere kleuren bij halen, maar da’s volledig up to you.

Ten tweede is deze look niet alleen simpel, maar ook snel: alles wat je moet doen, is jouw favoriete kleur aanbrengen op je bewegende ooglid, en de randen goed uitblenden. Easy does it!

Als laatste is deze trend gewoon geknipt voor de lente. Door de lichte kleuren en de afwezigheid van diepte en schaduwen oogt die kleurenwaas heel fris en jong. Dus, een trend die makkelijk, snel én lenteklaar is? Daar kunnen wij niet anders dan volmondig ‘ja’ tegen zeggen! Hieronder vind je twee looks rond deze trend: één superbasic maar toch fun, en een andere waarbij we nog net een stapje verder gaan, en twee kleuren met elkaar combineren. Welke is jouw favoriet?

Instant happiness? Ga voor geel! 

Geel is een echte stand-outkleur, en toch wordt-ie op deze manier zeer draagbaar. Alles wat ik hier gedaan heb, is de kleur verdelen over het hele ooglid, om het daarna uit te blenden en een beetje onder de ogen te brengen. Soms is het leven effectief zo gemakkelijk! 

Oogschaduw geel

Sunset eyes

Het eerste waaraan ik moet denken als ik deze kleuren zie, is een prachtige zonsondergang op een of ander exotisch eiland. Jammer genoeg zijn vliegtickets nogal duur, maar als wij niet naar de zonsondergang kunnen, halen we de zonsondergang toch gewoon naar hier? Met de rode oogschaduw heb ik exact hetzelfde gedaan als bij de vorige look, aanbrengen en blenden, maar om het geheel nog net iets speelser te maken, koos ik onder de ogen voor oranje. Breng het aan met een preciezer borsteltje, een beetje blenden (niet té ver, je wilt er niet uitzien alsof je gevochten hebt), en klaar! Ik gebruikte voor deze looks het Full Spectrum Palette van Urban Decay, daarmee maak ik al mijn rainbow dreams waar! Dit palette was wel limited edition, dus als je het nog wil bemachtigen, moet je snel zijn.

Sunset

Of je nu gaat voor een veiligere kleur of resoluut kiest voor een knaller, met deze look haal je in no time de lente binnen. En wedden dat je er zelf nog vrolijk van wordt ook? 

Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.