Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: vier de lente met een J.Lo glow!

Catwalk-It-Yourself: vier de lente met een J.Lo glow!

Van winterhuid naar zomerteint in no time!

Joppe De Campeneere
Iedereen kent ‘m wel, die iconische glowy skin waarvoor zangeres/godin Jennifer Lopez zo beroemd is. J.Lo lijkt altijd recht van een exotisch strand te komen, iets waar wij alleen maar van kunnen dromen. Gelukkig zijn er enkele tips en tricks waarmee je toch in de buurt kan komen van zo’n bronzed goddess glow, en ik neem jullie vandaag stap voor stap mee doorheen het proces. Van winterhuid naar zomerteint in no time! 
Ook designers zijn duidelijk fan van de gebronsde look, want de catwalks voor deze zomer liepen vol zongebruinde, stralende snoetjes. Zo zagen we onder andere bij Balmain en Tibi verschillende interpretaties van een hedendaagse zonnegodin de revue passeren. Denk: veel bronzer, een all-over gloed en heel eenvoudige lippen en ogen. In feite is deze look helemaal niet zo moeilijk, zeker niet qua techniek. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste producten, een borstel of twee en het liefst een beetje zon.  
 

Stap 1: all about that base!

Allereerst moet je zorgen voor een goede basis, zodat je make-up de hele dag mooi blijft. Een eerste, onmisbare stap daarbij is moisturizer. Moisturizer zal de huid voeden en geeft je een smooth oppervlak om de rest van je make-up over aan te brengen. Ik gebruikte voor deze look de M.A.C Studio Moisture Cream, omdat die ook nog eens een luminous effect geeft, ideaal dus voor de stralende look waar ik vandaag voor ging. 
 
Joppe De Campeneere
 
Als tweede deel van de basis is het belangrijk om de juiste primer te kiezen. Omdat ik echt wel die glow-from-within wil, gaat mijn voorkeur uit naar de Smashbox Photo Finish Primer Oil. Ik weet het, een olie als primer klinkt best eng, maar het is door dit product dat je hele gezicht als het ware licht zal geven. Het enige waar je op moet letten, is dat de primer zeker voldoende in de huid getrokken is vóór je de rest van je make-up aanbrengt. Zo ben je er zeker van dat de olie geen vieze dingen doet met je foundation, bijvoorbeeld. Nee, ik had ook nooit gedacht dat ik Temptation Island-quotes in mijn posts zou verwerken, maar here we are! 
 

Joppe De Campeneere

 
Dat brengt ons ook meteen naadloos bij het derde en laatste deel van de basis: foundation. Bij een J.Lo inspired look draait alles om de huid, dus foundation is cruciaal. Mijn holy grail voor een natuurlijke finish met voldoende coverage is de Sisley Sisleÿa foundation. Die egaliseert alles, zonder eruit te zien alsof je een masker op hebt, en hij versmelt prachtig met m’n huid. Een echte aanrader! Ik concentreer hem voornamelijk op mijn wangen, omdat ik daar de meeste dekking nodig heb, en daarna verspreid ik hem in een dunner laagje over de rest van mijn gezicht. Blenden doe ik stiekem gewoon met mijn vingers, dat werkt voor mij perfect! 

Joppe De Campeneere

 

Stap 2: Bronze & glow it up

Nu de basis achter de rug – of beter gezegd, op het gezicht – is, kunnen we ons focussen op het effectieve bronsgedeelte van onze bronzed goddess look. Om ervoor te zorgen dat de make-up zo naturel mogelijk blijft ogen, kies ik voor een liquid illuminating bronzer. Met mijn vingertoppen breng ik de bronzer aan op de punten van mijn gezicht die iets meer diepte kunnen gebruiken: mijn voorhoofd, vlak onder mijn jukbeenderen en langs mijn kaaklijn. Daarna gebruik ik een klein beetje Hoola Bronzer van Benefit om de vloeibare bronzer te fixeren, zodat die zeker nergens naartoe gaat. 
 

Joppe De Campeneere

Voor de ultieme highlight gebruik ik één druppel van dezelfde Smashbox-olie die ik als primer gebruikte, en ik dep die op de hoge punten van mijn jukbeenderen. Afwerken doen we met een glinsterende lipgloss van Sisley, et voilà! Tijd om je innerlijke godin naar buiten te laten komen. 
 

Joppe De Campeneere

 
Met een fris glas wijn in de hand, een zomerse beat op de achtergrond en een op Jennifer Lopez geïnspireerde make-uplook op het gelaat kan het niet anders dan een geslaagde lente worden, maar als je me, highlighted & all, in de zon ziet flaneren, onthoud dan: I’m still, I’m still Jenny from the block.
Joppe De Campeneere
 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.