Home FASHION & BEAUTY Beauty Catwalk-It-Yourself: van rainb(r)ow tot eenhoornlippen, omhels je true colours!

Catwalk-It-Yourself: van rainb(r)ow tot eenhoornlippen, omhels je true colours!

I can see your trueeee cooolours shiiiining through!

© Joppe De Campeneere

Vakantie! Festivals! Pride! Als er één periode in het jaar is die vraagt om wat cool kleurgebruik, is het wel de zomer.

Make-upartiesten lijken dat ook te denken, want er was op de catwalks voor deze zomer heel wat onverwachts kleurgebruik te zien. Wat dacht je van vurige wenkbrauwen, eenhoornpaarse lippen of oogschaduw die buiten de lijntjes kleurt? Yep, tijd om je inner rainbow naar buiten te brengen!

In mijn artikel van vorige week had ik het over Pride Month, en ik deelde wat social-media-inspiratie met jullie. Vandaag breng ik zelf wat kleur in de keet, met drie looks waarin onverwachts kleurgebruik schuilt. Dat was ook een trend op de catwalk: bij Maison Margiela hadden de lippen alle kleuren van de regenboog (hallo, pastelblauw!), en bij Max Mara verschoof oogschaduw van het ooglid naar de tempels van het hoofd. Toegegeven, echt draagbaar voor elke dag zijn deze looks niet, maar tijdens bijvoorbeeld Pride Month heb je de ideale gelegenheid om even helemaal wild te gaan, los van alle regeltjes.

Alsof je een eenhoorn kust!

Van alle trends die vandaag aan bod komen, is deze het meest draagbaar. Pastelkleurige lippen kunnen mooier staan dan je zou denken, en tegenwoordig vind je zelfs gek gekleurde lippenstift bij goedkopere merken zoals Nyx. Bovendien is deze trend het makkelijkste van het makkelijkste: gewoon lipstick aanbrengen, eventueel wat glitter erbovenop, en klaar!

It’s all about the rainb(r)ow!

Gezien bij Gucci: snoepjeskleurige wenkbrauwen! Meer dan oogschaduw heb je trouwens niet nodig om deze trend na te bootsen. Haal je meest kleurrijke palet uit de kast, kies je kleurtje van de dag en vul je wenkbrauw in met bijvoorbeeld roze in plaats van je traditionele bruin. Voor een extra touch kan je het begin van je wenkbrauw in een lichtere kleur doen dan het uiteinde, om zo een hippe versie van de ombré brow te creëren. En alle kleurencombinaties zijn mogelijk!

Draag de regenboog op je voorhoofd

Onder het motto ‘Als je iets doet, doe je het maar beter goed’: waarom zou je kleuren op je ogen aanbrengen als je ze ook op je voorhoofd kan schilderen? Max Mara gaf het goede voorbeeld, en oké, deze look zou ik zelf ook enkel dragen voor een feestje of een Pride Parade, maar af en toe is er niks leukers dan even all the way gaan. I can see your trueeee cooolours shiiiining through!

Tekst en foto’s: Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.