Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: van klassiek tot korset, zo draag je de tailleriem

Catwalk-It-Yourself: van klassiek tot korset, zo draag je de tailleriem

Joppe De Campeneere toont hoe het moet

Joppe De Campeneere
De catwalks én de Instagramfeed van menig (al dan niet zelfverklaarde) fashionista liegen er niet om: je taille accentueren is hot. Maar hoe doe je dat precies in het dagelijkse leven? Het antwoord op die vraag vind je – hopelijk – in dit artikel. Spoiler: een taille creëren doe je in no time, en je hoeft er waarschijnlijk niet eens iets nieuws voor te kopen!

Terug van weggeweest, maar beter dan ooit

Het moet een van de grootste trends van dit moment zijn: tailleriemen. Nadat ze een tijdje verbannen werden tot helemaal achteraan in de kast, vind je ze nu weer in alle soorten en formaten. Met of zonder opvallende gespen, in leer of juist niet: alles kan. Het leuke aan de tailleriem is de hoeveelheid mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Met zo’n riem kan je niet alleen je outfit interessanter maken, je kan er zelfs voor zorgen dat je hele silhouet verandert, en dat allemaal met één simpel accessoire. Waarschijnlijk vind je zelfs meteen iets in je kast waar je mee kan werken, en dat hoeft zelfs geen riem te zijn. Wat dacht je van een leuke sjaal om je taille mee in de verf te zetten?

De moderne manier om de tailleriem te dragen zonder op Carmen Waterslaeghers anno 1990 te lijken (tenzij dat jouw ding is), is hem dragen over iets wat wijder valt. Het probleem met oversized stukken is dat je er snel in kan verdrinken, maar door een taille te creëren zorg je ervoor dat je zonder moeite je hoofd boven water houdt. De taille is bij veel mensen het slankste deel van hun bovenlichaam, en door daar juist ‘in te snoeren’ krijg je een prachtig zandloperfiguur. Deze trend is ook perfect voor vrouwen met kleinere borsten: door een oversized kledingstuk onder je borst aan te spannen, zal je zorgen voor extra volume boven de riem, en dat creëert de illusie van een vollere boezem.

Niet voor basic bitches: de korsetriem

Natuurlijk neemt het doorsnee fashion icon geen genoegen met een basic trend, en doet hij of zij er meestal nog een schepje bovenop. Prada deed het al op de catwalk, de Kardashians showen ‘m op Instagram: de corset belt. Dat is eigenlijk wat het woord zelf zegt, een mash-up van een riem en een korset. En waar korsetten vroeger vooral verborgen moesten blijven, zijn ze dat nu allerminst: de korsetriem wordt het liefst gedragen over T-shirts, sweaters en hemden, en zorgt meteen voor een fresh touch aan je outfit. Eigenlijk is zo’n tailleriem het perfecte accessoire voor wie ’s ochtends geen tijd wil verliezen aan outfitstress: je trekt een witte of grijze (wijde) T-shirt aan, combineert met een simpele jeans, werkt af met een riem in de taille en klaar!

Opvallend is ook dat de riem momenteel over alles wordt gedragen. Ja, zelfs over de bovenste laag van je outfit. Met een riem in de taille van je favoriete mantel zorg je voor een onverwachte draai, en het is meteen een manier om die jas die al jaren in je kast hangt nieuw leven in te blazen. Afhankelijk van de dikte van je jas kan je je mantel met een riem erop zelfs dragen als een geïmproviseerde wrap jurk, en je waant je meteen in een James Bondfilm! Nadeel is wel dat naar de wc gaan een beetje een struggle wordt. Maar hey, niemand heeft gezegd dat mode altijd praktisch is, toch?

Ik heb zelf twee looks samengesteld, een met zo’n corset belt en een met een meer klassieke riem, om de opties een beetje open te houden. Welke look is jouw favoriet?

Corset on the streets

Joppe De Campeneere

Veel eenvoudiger dan dit wordt het niet: deze look bestaat letterlijk uit een oversized T-shirt, gedragen als jurk, met daarover een korsetriem. Mocht je de riem weglaten, dan hou je in feite niks van silhouet of contrast over, het accessoire maakt de outfit. Natuurlijk zou je onder deze look een jeans kunnen dragen om het geheel iets meer ‘work proof’ te maken bijvoorbeeld, maar voor een casual feestje werkt dit perfect. Ik kocht deze riem op Asos, je vindt hem hier.

Buckle up!

Joppe De Campeneere

Deze simpele riem met kleine statementgesp was het perfecte detail om deze look net dat tikkeltje extra te geven. Ook de jas, die normaal volledig recht gesneden is, krijgt op deze manier een nieuwe vibe. Zo heb je eigenlijk een hele goedkope en snelle manier om verschillende looks uit te proberen, en dat allemaal met één en hetzelfde kledingstuk.

Joppe De Campeneere

Joppe De Campeneere

Lees hier meer artikels van Joppe.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.