Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: laat al je prinsessendromen uitkomen

Catwalk-It-Yourself: laat al je prinsessendromen uitkomen

Ga je eerder voor stoer of voluit voor lief?

Joppe De Campeneere
Met de film 'Beauty and the Beast' die binnenkort in de zalen verschijnt, wordt het nog maar eens duidelijk: prinsessen zijn gigapopulair, en ze zijn er voor alle leeftijden. Heb jij stiekem (of niet zo stiekem) altijd gedroomd van een prinsessenleven? Wel, vandaag is jouw kans! Tenminste, op vestimentair gebied, want we zagen ongelooflijk veel tule en andere feeërieke stofjes de catwalk op zweven. En een mens moet ergens beginnen, right? Het leukste aan deze trend is dat je eender welk soort prinses kan zijn. Ga je eerder voor stoer of voluit voor lief? Prinsessen maken hun eigen regels! 

Mode gaat duidelijk over uitersten en contrasten, want dit seizoen zagen we zowel coole urban chicks als romantische prinsessen de catwalk onveilig maken. Eén ding is zeker: tule is niet langer enkel voorbehouden voor communicanten en bruidsmeisjes. Maar hoe vermijd je dat je eruitziet als een extralarge roomsoes of een suikerspin met grootheidswaanzin? Het geheim zit hem in doseren, en in de juiste accenten leggen. En natuurlijk tonen we je ook hoe je all the way kan gaan zonder daarbij een glazen schoentje te verliezen. This is not your average fairytale!

Look 1: de klassieke tutu

Neen, niet enkel ballerina’s komen weg met een tutu van tijd tot tijd! Akkoord, je pirouettes zullen misschien iets minder elegant zijn, maar dat betekent niet dat je de schijn niet kan ophouden! Goed nieuws: ondertussen vind je tutu’s bij veel verschillende Belgische webshops, zoals Clouds of Fashion, en ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. De tutu downdressen doe je met een simpele sweater of een eenvoudig T-shirt, dat je losjes in de rok steekt. Ook een los hemd kan perfect, dat geeft je de ideale mix tussen tomboy en prinses. Sneakertje eronder en klaar! 

TUTU

Look 2: punkprinses

Een moderne prinses kan best haar eigen boontjes doppen, en dat is eraan te zien ook. Tule hoeft helemaal niet zo braaf te zijn als je denkt, integendeel: het staat geweldig bij gescheurde denim, band-T-shirts, leren jasjes en stoere slip dresses. Fragiele materialen zoals tule en organza combineren prachtig met ruwere materialen zoals leer, en het kan ook in de details zitten: wat dacht je van een tulen mouw als flirty accent? 

Punk

Look 3: klaar voor het bal

Soms heb je geen zin in subtiliteit of details, en wil je gewoon aan de wereld tonen wat voor queen je eigenlijk bent. In dat geval is het tijd voor de grove middelen: de prinsessenjurk! Wie het toch hedendaags wil houden, gaat niet voor de traditionele brede tulerok, maar voor lang en smaller vallende silhouetten. Nog steeds heel erg koninklijk, maar met een moderne toets. Met stoere boots en de juiste attitude draag je ‘m gewoon overdag, voor ’s nachts wissel je gewoon naar een mooie hak. Waar is die koets ergens?

Bal

Ben jij geïnspireerd door Belle, of eerder door Pocahontas of Mulan? De keuze is aan jou, en trouwens, dat geldt ook voor de mannen die durven, want zoals K3 het zingt: waarom zou een jongen nooit prinsesje mogen zijn?

Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.