Home FASHION & BEAUTY Catwalk-It-Yourself: durf jij de Bowie-blush aan?

Catwalk-It-Yourself: durf jij de Bowie-blush aan?

Heerlijk cheeky!

Joppe De Campeneere
De eighties zijn terug, en dan hebben we het niet alleen over overdreven schouders of fitnesskledij in neonkleuren. Ook een van de meest iconische make-uplooks ooit is op z’n terugweg. Niemand minder dan David Bowie maakte hem legendarisch, Kenzo toonde hem op de catwalk voor deze zomer en Kristen Stewart verscheen er recent mee op de rode loper: (extreme) blush is back, baby! 

David Bowie
Deze zomer gaan we massaal voor roze wangen, en dat betekent niet dat dat er lief of onschuldig moet uitzien. Blush verdween het laatste jaar een beetje naar de achtergrond, want gedomineerd door highlighter en contouring, maar nu is kleur op de wangen weer helemaal in, en hoe! Je kan gaan voor een natuurlijk blosje, alsof je net een frisse wandeling gemaakt hebt, maar je kan ook kiezen voor een regelrechte jaren-80-look, waarbij je blush gebruikt om te contouren.

Het icoon bij uitstek voor een heftige blushlook is natuurlijk David Bowie, en meer bepaald zijn alter ego Ziggy Stardust. De fotoreeks waarbij hij roze oogschaduw én contouring combineert met een giga bliksemschicht (misschien een trend voor volgend jaar? Sign me up!) is wereldberoemd, en wij geloven graag dat de revival van die look een late ode is aan de getalenteerde artiest.
 

Op de catwalks was de trend het meest aanwezig bij Kenzo, die alle modellen met extreem uitgewaaierde rozerode oogschaduw liet paraderen. De kleur werd geblend tot op de wangen en het wenkbrauwbot. Dat zorgde voor die alienachtige look. Toen Kristen Stewart de blushtrend enkele weken geleden rockte op de rode loper van het New Yorkse Film Festival, lag het voor ons vast: blush is er vanaf nu weer om gezien te worden.
 

blush

Hoe draag je de look zonder er koortsig of als een tomaat uit te zien? Hier zijn twee manieren om blush zelf te proberen, de ene al iets subtieler dan de andere.

Rozig en blozig

De meest laagdrempelige manier om opnieuw into blush te raken, is het gebruik van een subtiele rozige kleur waar een beetje glans op zit. Dergelijke kleuren hebben een mooi effect zonder overheersend te zijn, en ze zijn perfect voor wie nog een beetje moet wennen aan die kleurenexplosie op het gezicht. Voor een moderne applicatie breng je de blush iets meer onder de ogen aan, en niet enkel meer op de appels van je wangen. Voor een extra interessante touch kan je dezelfde blusher gewoon met een fluffy blending brush aanbrengen op je ogen. Zo krijg je een samenhangend maar fris geheel. En je spaart ook nog eens tijd uit! Ik gebruikte voor deze look de Baked Blush van BE Creative in het kleurtje 'Romance'. 
 

Blush
 

Roze met ballen

Voor wie wel graag eens out of the box durft te denken als het op make-up aankomt, is er deze op Bowie geïnspireerde look. Als je die ziet, begrijp je waarom roze niet alleen staat voor lief en schattig, maar ook voor stoer en zelfverzekerd. De basis is dezelfde gebleven als bij de vorige look, maar daarbovenop gebruikte ik een neonroze tint van NYX Cosmetics om die eightiesvibe te krijgen. Die knalkleur bracht ik aan op en onder de jukbeenderen, als contour, en ik blendde die volledig uit tot op de slapen en zelfs een klein beetje aan de haarlijn. Toegegeven, deze look is voor durvers, maar je kan qua intensiteit zo sterk gaan als je wil. Met iets meer blenden of iets minder product zal je zien dat deze trend best draagbaar is!
 

Blush

Ga jij voor subtiel maar krachtig of voor full-on Bowie? Deze zomer zien we de wereld duidelijk door een roze bril! 
 

Joppe De Campeneere
 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.