Home FASHION & BEAUTY Beauty Catwalk-It-Yourself: doe het als Rihanna met highlighter en oogschaduw in één

Catwalk-It-Yourself: doe het als Rihanna met highlighter en oogschaduw in één

We proberen het met goud en roos.

Als Rihanna het doet, weet je dat het goed is. Op de launch van haar nieuwe beautycollectie zagen we haar met een gouden highlighter die zowel op haar ogen als in een C-vorm op haar jukbeenderen was aangebracht. Diezelfde look zagen we ook (in kleur!) terug op de catwalk. Zo krijg jij zelf die blown-out oogschaduw-en-highlight-in-één-look!

Het concept is niet zo moeilijk: je laat basically de kleur die je op je volledige ooglid aanbrengt doorlopen op je jukbeenderen en je voorhoofd. Op de lancering van Fenty Beauty In New York zagen we Rihanna met een volledig gouden blown-out make-uplook (haar Trophy Wife-highlighter werd zo ook meteen iconisch), en ook op de catwalk van AREA zagen we deze techniek terugkeren. Rihanna werd trouwens al met deze look gespot op het afgelopen Met Gala, waar ze koos voor roodroze tinten die perfect bij haar outfit pasten. Love!

Ik probeer in deze post twee opties uit: de iets meer draagbare gouden look van Rihanna, en de meer kleurrijke variant van AREA. De techniek is grotendeels hetzelfde, en moeilijk is die niet.

Gouden vingerwerk

Jep, je kan de eerste stap van deze tutorial gewoon met je vingers doen, je hebt geen borstels nodig! Je begint gewoon door met je vinger de oogschaduw/highlighter van jouw voorkeur aan te brengen op je volledig bewegend ooglid. Kies bij voorkeur een oogschaduw waar een beetje glans in zit, dat geeft iets meer cachet aan het resultaat. Met je pink kan je de intensiteit van de kleur in je buitenste ooghoek een beetje opbouwen, zodat de kleur daar het meest aanwezig is. Daarna voeg je ook een beetje oogschaduw toe onder je oog, maar hou de kleur zo veel mogelijk aan de buitenkant.

Voor de eerste versie, de gouden look, koos ik ervoor om een gouden oogschaduw aan te brengen op mijn ooglid en onder mijn oog, om daarna met een geelgouden highlighter alles uit te blenden. Met een fluffy blending brush en de highlighter ging ik eerst over de oogschaduw, om daarna alles meer uit te waaieren richting jukbeen, slaap en voorhoofd. Werk best in een soort C-shape, de vorm die je krijgt als je de lijn volgt van je slaap naar je jukbeen. Zorg er zeker voor dat je alles voldoende blendt, zodat je die mooie all-over-gloed krijgt, en niet gewoon twee gouden strepen.

 Vaag roze

Voor deze tweede look gebruikte ik gewoon één oogschaduw, that’s all. De techniek blijft hetzelfde: met mijn vinger depte ik de oogschaduw op mijn ooglid, waarbij ik het meeste kleur in de buitenste ooghoek hield. Daarna gebruikte ik een blending brush om de paarsroze schaduw uit te blenden en te vervagen richting de rand van mijn gezicht, in dezelfde C-vorm. Dit is er eentje voor de durvers, maar ’t is wel eentje met effect, al zeg ik het zelf!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.