Home Beauty Flair Beauty testteam Flair Beauty testteam: Delightful Detox Shower Gel van Love Beauty & Planet

Flair Beauty testteam: Delightful Detox Shower Gel van Love Beauty & Planet

'Je spoelt je kater letterlijk weg in de douche. Nou ja, bijna.'

Eva (40), hoofdredactrice, werkte meer dan tien jaar als beautyjournaliste voor verschillende magazines. Ze leest altijd de hele ingrediëntenlijst op een beautyverpakking en heeft een zwak voor pure, natuurlijke, maar efficiënte formules. Ze smeert liever een crème dan make-up, maar met dé perfecte rode lippenstift of die ene foundation die je écht niet ziet zitten doe je haar ook altijd een plezier. Guilty pleasure? Een lippenbalsem in elke handtas!

Delightful Detox Shower Gel van Love Beauty & Planet: 10/10

Prijs/kwaliteit:

Je betaalt een kleine € 9,99 voor een grote fles douchegel. We doen er al best lang mee, zelfs al gebruik ik wél een ruime portie. Er zijn vast goedkopere varianten, maar ik vind het niet erg om ietsje meer te betalen voor een ecologische variant.

Geur/textuur:

Dit is het absolute verkoopsargument voor deze douchegel. De geur is licht kruidig met rozemarijn en vetiver, verfrissend en niet snoeperig of extreem synthetisch. Ik hou niet van een bloemexplosie in de douche, maar ik wil wél lekker ruiken. Dat er ‘detox’ op de verpakking staat, werkt voor mij ook. Het voelt alsof ik na een kort nachtje mijn kater gewoon wegspoel in de douche. Oké, zo werkt het natuurlijk niet, maar de geur verkwikt wel. De formule schuimt lekker, maar niet overdreven.

Pluspunten:

De formule is mild, natuurlijk en droogt je huid niet uit. Ik heb soms zelfs geen bodymilk nodig, terwijl in de winter mijn huid behoorlijk kan gaan kriebelen van de droogte.

Dat de fles helemaal gerecycleerd is, vind ik een bonus. En ze ziet er nog mooi uit ook! Ik hou ook van het maxiformaat, want omdat de geur uniseks is, gebruikt het hele gezin hem.

Minpunten:

Ik ben fan van pompflacons in de douche, veel gemakkelijker.  Op deze moet je goed duwen om product in je hand te krijgen. De bodymilk van hetzelfde merk heeft wel een pompflacon.

Opnieuw kopen?

Yes, dit is oprecht een van de beste douchegels die ik al gehad heb.

“Knijp wat zeep in je hand, doe schuimen met water en draai de douchekraan niet te lang open.” Dat staat op de verpakking. En zo simpel is het ook, natuurlijk. De formule schuimt wél – in tegenstelling tot sommige andere ecologische varianten – en dat voelt wel fijn herkenbaar aan. De geur is helemaal anders dan de meeste bloemige en snoeperige douchegels in de supermarkt en dat vind ik een grote bonus. Het ruikt een beetje alsof je in een chique hammam of spa staat. Fris en kruidig.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.