Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn de beste oogschaduwkleuren voor bruine ogen

Dit zijn de beste oogschaduwkleuren voor bruine ogen

Make 'm pop!

mila kunis
© Getty
Vrouwen met bruine ogen mogen niet klagen als het op de keuze van oogschaduwkleuren aankomt. Bruin is een universele kleur waarbij bijna elke oogschaduw mooi uitkomt. Toch zijn er een paar toppers die bruine ogen écht doen spreken.
1 / 3
Donkerbruine ogen zoals Shay Mitchell
Lichtbruine ogen zoals Mila Kunis
Hazelkleurige ogen zoals Kristen Stewart
Donkerbruine ogen zoals Shay Mitchell
Donkerbruine ogen zoals Shay Mitchell

Kies voor donkere en rijke tinten zoals smaragdgroen, azuurblauw of aubergine- en pruimkleurige tinten. Deze kleuren creëren een mooi contrast waardoor je donkerbruine ogen nog mooier zullen uitkomen. Tip voor de feestdagen: kies voor een metallic variant voor een extra dosis sparkle.

Lichtbruine ogen zoals Mila Kunis
Lichtbruine ogen zoals Mila Kunis

Wie bruine ogen heeft, moet eens goed in de spiegel kijken en checken welke kleurschakeringen ze ziet. Zie je eerder rode tinten terug rond je pupil? Ga dan voor glanzende brons- en kopertinten. Zijn de schakeringen meer naar de gele kant? Werk dan eens met een mix van gouden tinten. Ook heel leuk voor de eindejaarsperiode of een feestje.

Hazelkleurige ogen zoals Kristen Stewart
Hazelkleurige ogen zoals Kristen Stewart

Hazelkleurige ogen bevatten vaak een mix van verschillende tinten. Soms zien ze er eerder groen uit, maar ze kunnen er ook af en toe goudbruin uitzien. Je kan dus makkelijk je ooglook variëren. Wil je dat je ogen er iets groener uitzien? Werk dan met een rode tint. Rood staat namelijk tegenover groen in het kleurenwiel en door op deze manier te werk te gaan, zullen je ogen nog meer spreken. Wil je net de gouden kleur in je ogen accentueren? Kies dan voor een oogschaduw met een blauwe ondertoon.

Nog enkele extra tips voor dames met bruine ogen. Paars is altijd een goed idee. Als een paarse oogschaduw voor jou iets te extreem is, kan je kiezen voor een eyeliner of een oogpotloodje. De paarse ondertoon gaat je ogen namelijk extra doen spreken. Liever iets subtieler? Neutrale kleuren zoals taupe, licht- en donkerbruin doen het altijd goed. Voor wie het wel iets extremer mag zijn, kan dan weer kiezen voor blauw. Zo lijkt het wit van je ogen nog witter en zo komen ook de gouden accenten in je oog beter tot hun recht.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.