Home FASHION & BEAUTY BB-cream vs CC-cream

BB-cream vs CC-cream

Welke dekking heb jij nodig?

We kennen ondertussen allemaal de BB-cream al wel. Maar nu is er een nieuw wondermiddel: de CC-cream. Dit jongere zusje belooft je huid nog beter te verzorgen, al is de crème niet voor ieder huidtype weggelegd zo blijkt. Moeten we nu bij de BB-cream blijven of is de CC-cream onze nieuwe redder in nood? Wij zochten het voor jou uit.

CC-cream, voluit color and care of color and correct cream, zou bijdragen aan de tint en verzorging van de huid. Een getinte verzorgende crème dus mét anti-rimpel effect. De CC-cream is ideaal voor mensen die niet zo’n egale teint hebben, hij dekt namelijk beter dan grote broer BB-cream. Omdat er in de CC-cream ook een anti-rimpel effect zit denken mensen al snel dat het voor oudere vrouwen is. Toch kan je het op elke leeftijd gebruiken omdat de crème je huid volledig verzorgt en niet enkel je rimpels aanpakt.

Andere textuur

Net als zijn grote broer bevat de CC-cream ook een UV protectie zodat je huid beschermd is tegen de schadelijke stralen van de zon. Niet veel verschil met de BB-cream dus. Toch geeft de CC-cream een betere dekking, als je dus niet zo van de nude look houdt die de BB-cream je biedt kan je dus beter voor zijn kleine zusje gaan. De CC-cream is bovendien ook iets waterachtiger van textuur en bevat geen olie. Ideaal dus voor vrouwen met een vettere huid. Als je bovenop je vette huid ook sneller last hebt van acne zou je dus beter voor de CC-cream gaan omdat die de huid minder hard belast.

olievrij

Pas wel op, heb je eerder een droge huid, dan is de olievrije CC-cream niets voor jou. Je zal hem namelijk zeer moeilijk gelijkmatig kunnen verspreiden, zelfs niet nadat je je gezicht voldoende gehydrateerd hebt. Blijft dus beter bij de BB-cream in dat geval. Die zal je huid de voeding geven die ze nodig heeft.

conclusie

De 2 crèmes hebben dus vrij veel gemeen maar zijn toch zo verschillend. Heb je een vette huid, dan ga je dus best voor een CC-cream, bij een droge huid blijf je beter bij de BB-cream. Hopelijk hebben we het mysterie een beetje kunnen opklaren. Wie weet volgt er binnenkort wel een DD-cream die de ideale dekking belooft voor elk huidtype, fingers crossed!
 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.