Home FASHION & BEAUTY Fashion Al shoppend de wereld redden doe je met B.Right

Al shoppend de wereld redden doe je met B.Right

Duurzame mode is fun en helemaal niet duur!

Shoppen is naast onze cardio ook onze #1 hobby. Helaas heeft fast fashion een negatief effect op mens en milieu. Om daar iets aan te doen gingen we op zoek naar duurzame mode met Bie Noé van B.Right. Een nieuwe outfit én karmapunten? Dubbel win!

Wist je dat er tot 2.700 liter water nodig is voor het produceren van één katoenen T-shirt? En dat het merendeel van de textielarbeiders in lageloonlanden minder dan $ 3 per dag verdient? Hoog tijd voor een switch in mentaliteit en een andere manier van winkelen dus, en Bie Noé gaat ons daarbij helpen. Onder de noemer B.Right organiseert Bie sustainable shopping tours in Antwerpen. Dat zijn inspirerende wandelingen langs winkels met duurzame kleding in de modestad. Je krijgt van de gids te horen wat dat precies inhoudt, duurzaam shoppen, en hoe je het kan toepassen in je huidige leven.

Samen met Bie brachten we een bezoekje aan twee hippe, betaalbare en ethisch verantwoorde boetieks. Stanley/Stella is een Belgisch (!) merk dat de wereld mooier maakt door overstock te elimineren. De winkel fungeert als showroom waar slechts een deel van de collectie (uit 100 % biokatoen) te bewonderen valt. Wie verliefd wordt op een stuk, kan dat in-store via touchscreen of thuis via de website customizen en bestellen. Het wordt dan op vraag geproduceerd en tadááá: draagbare duurzaamheid. F.A.A.M is de shop van Froya en Adinda. Deze twee dames verkopen milieuvriendelijke mode van verschillende merken. Bie liet ons zien hoe je nu zelf kan checken of jouw kledingstuk in de juiste omstandigheden gemaakt is aan de hand van duidelijke labels.

Als we zelf nog één tip mogen geven om al winkelend de wereld te redden: ga mee op tour met Bie en ontdek een zee aan mode zonder schuldgevoel. Of zoals zij het zelf zegt: ‘Buy less, choose well and make it last.’ Zo wordt duurzaam winkelen hopelijk dé shoptrend van 2018.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Ontdek hier de volgende B.Right tours en schrijf je in. Deelnemen kost € 35 p.p. inclusief koffie of thee en iets lekkers. Nog op zoek naar het ideale duurzame geschenk? Geef dan een gift voucher cadeau!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.