Home FASHION & BEAUTY Fashion 7 tips om meer ruimte in je kleerkast te creëren

7 tips om meer ruimte in je kleerkast te creëren

© Getty

We kennen het allemaal: die eindeloze struggle om al die prachtige kleren in die veel te kleine kleerkast te krijgen. En die veroordelende blik van jouw huisgenoten of lief maakt die strijd er nu eenmaal niet eenvoudiger op. Om ervoor te zorgen dat je alsnog zorgeloos kan gaan shoppen, zetten wij enkele praktische tips op een rijtje waarmee je in no time meer ruimte in je kleerkast kan creëren. You’re welcome. 😉

Hang blazers en jasjes over jurken

Niet élk item in je kleerkast heeft zijn eigen kleerhanger nodig. Over luchtige jurkjes of kledingstukken die je gewoon minder draagt, kan je namelijk perfect een blazer of jasje hangen. Bovendien kan je zo eenvoudig al wat outfits samenstellen en verlies je ‘s morgens minder tijd. Van een sterk staaltje timemanagement gesproken!

Maak gebruik van opbergers

Heb je voldoende ruimte om kleding op te hangen, maar word je bedolven onder stapels opgevouwen T-shirts? Dan zijn kledingopbergers voor jou de redding in nood. Je kan ze eenvoudig aan de stang in je kast bevestigen en ze vullen met sjaals, dunne truitjes of zelfs enkele jeansbroeken. Zo hou je de legplanken in je kast vrij voor die extra dikke truien waarmee je de winter overleeft.

Gooi accessoires in de strijd

Wie naar hartenlust wil blijven shoppen, maakt maar best gebruik van àlle beschikbare opbergruimte. Ja, zelfs die in kledingstukken of accessoires. In plaats van riemen aan een haak op te hangen, rol je ze beter op en stop je ze in een lege jaszak. Ben jij nogal vergeetachtig? Laat dan het uiteinde van je riem over de rand van een handtas hangen. Een visuele reminder dat je dus wel degelijk broekriemen in je bezit hebt en geen nieuwe hoeft te shoppen.

Kies de juiste kleerhangers uit

Je zal er misschien versteld van staan, maar de verkeerde kleerhangers kunnen je kast wel degelijk kleiner maken dan ze in realiteit misschien wel is. Gebruik bij voorkeur dunne, fluwelen kleerhangers. Die nemen namelijk niet al te veel plek in beslag en zorgen ervoor dat zijden blouses of jurkjes met dunne bandjes niet om de haverklap tegen de vlakte gaan. Kies daarnaast ook voor een kleerhanger in een licht kleurtje. Dat geeft je dan weer optisch de idee dat je kast groter is en geen donker hol wordt.

Bewaar winter- en zomerkleren apart

In de zomer heb je geen dikke puffer jacket nodig, en in de winter geen nood aan korte jeansshortjes. Dus waarom zou je alles in dezelfde kleerkast bewaren? Om plaats te besparen, kan je beter de kleren die je dit seizoen niet nodig hebt op zolder leggen. Wil je dat ze mooi en stofvrij blijven? Plooi dan alle kledingstukken netjes op en leg ze in een plastieken box of een vacuümzak.

Vergeet de deur van je kleerkast niet

Met de juiste tools kan de deur van jouw kleerkast net zo nuttig worden als die talloze kleerhangers. Bevestig bijvoorbeeld enkele haken aan de binnenkant van de deur en hang er accessoires zoals sjaals, hoeden en tassen op. Je kan zelfs bakjes bevestigen aan je deur zodat je ook sokken en paraplu’s kan opbergen. Ben jij niet zo’n handige Henriëtta? Shop dan een organizer die je gewoon kan ophangen.

Haal je schoenen weg

Hoe graag je alles ook in één kast wil, vormen schoenen een uitzondering op de regel. Waarom bestaat er anders het woord schoenenkast? Sommige pareltjes zoals die lange laarzen nemen bovendien veel ruimte in beslag. Scoor een paar transparante schoendozen die je eenvoudig kan opstapelen in de hoek van een kamer of bewaar ze gewoon onder je bed.

Shop de tips

Opbergtas – € 7,99 – Ikea

Shop de tips

Set van 4 ronde plakhaken – € 3,25 – Hema

Shop de tips

Transparante opbergboxen – vanaf € 6,50 – Hema

Shop de tips

Set van 20 grijze, fluwelen kleerhangers – € 19,99 – Acaza via Bol.com

Shop de tips

Multihanger – € 3,99 – Ikea

Shop de tips

Opbergmand – € 8 – Hema

Shop de tips

Hangende opberger met 7 vakken – € 14,99 – Ikea

[td_smart_list_end]

Lees ook: