Home FASHION & BEAUTY Fashion Deze 7 key pieces heeft elke Parisienne in de kast hangen

Deze 7 key pieces heeft elke Parisienne in de kast hangen

Eenvoud siert!

© Getty

Eenvoud siert. Het moet zowat de slogan zijn van heel wat Parisiennes als het op hun garderobe aankomt. Hun stijl is feilloos, maar vaak heel eenvoudig. Ze investeren dan ook het liefst in key pieces die seizoen na seizoen overleven. Benieuwd welke dat dan wel mogen zijn? Wij zetten ze voor jou even op een rijtje.

1. Wikkeljurken

Sinds Diane von Furstenberg de iconische wikkeljurk lanceerde, is het kledingstuk een vaste waarde in heel wat Parijse garderobes geworden. Geen verrassing, als je weet dat het zowat elk lichaamsfiguur flatteert en je taille perfect weet te benadrukken. We spotten de wrap dress het vaakst in dromerige bloemenprints en met korte mouwen.

2. (Oversized) blazers

Het moet zowat de favoriete outfitcombinatie van talloze Parisiennes zijn: een blazer, een eenvoudig T-shirt en een comfy jeans. Die blazer mag trouwens een tikkeltje te groot zijn, en is bij voorkeur nog vintage ook. Al vermoeden wij dat die klassieke vest ook weleens uit de kast van manlief ontvreemd wordt.

3. Pumps of loafers

Vrouwen op torenhoge hakken spot je zelden of nooit in het Parijse straatbeeld. Comfort komt op de eerste plaats aangezien Parisiennes voortdurend de metro in en uit hollen en de straatstenen allesbehalve vlak zijn. De enige uitzondering die ze maken, is voor Paris Fashion Week.

4. Cropped jeans

Een item dat volgens heel wat modemeisjes de investering meer dan waard is, moet een tijdloze jeans zijn. Het exemplaar dat bovenaan hun lijstje staat, is een cropped jeans. Zo krijgen die prachtige strappy sandals of zomerlaarsjes meteen de aandacht die ze verdienen.

5. Midirokken met prints

Aangezien je moeilijk elke dag een wikkeljurk kan dragen, wisselen ze regelmatig af met midirokken in vrolijke prints. Die combineren ze dan het liefst met een cropped top of een leuk T-shirt. Een paar slippers en een opvallende zonnebril zorgen voor de finishing touch.

6. Cardigans

Meteen na de werkuren wordt er tijd gemaakt voor een apero met een wijntje, wat Frans brood en heerlijke kazen. Dat die weleens durven uitlopen, is welbekend. Om zich op een zomerse avond dan toch tegen de kilte te wapenen, gooien Parisiennes een chunky knit over hun outfit.

7. Witte hemden

Ofwel dragen ze ze netjes onder een kostuum ofwel strikken ze het hemd nonchalant.

Lees ook: