Home Deco Dankzij deze techniek geef je jouw planten exact de juiste hoeveelheid water

Dankzij deze techniek geef je jouw planten exact de juiste hoeveelheid water

Wij doen het voortaan altijd zo!

techniek planten water geven
© Huy Phan via Pexels

Wij hebben de afgelopen maanden al heel wat tips gegeven om je planten te verzorgen, maar voor wie het nog steeds niet lukt om zijn of haar planten de juiste hoeveelheid water te geven, hebben wij nu dé ultieme oplossing gevonden. Zoals altijd vonden we ook nu het verlossende antwoord op TikTok.

Heeft je plant dorst of heb je hem juist een overdosis water gegeven? Soms is het moeilijk om te zeggen wat je groene huisgenootje nodig heeft, maar voor alle twijfelaars onder ons hebben wij alvast dé oplossing gevonden. Door je plant ondersteboven water te geven, kom je namelijk meteen te weten of je planten meer of net minder water nodig hebben. Zo handig!

Dankzij deze techniek ga jij je planten water geven waar ze dat het meeste nodig hebben, namelijk aan de wortels. Onderaan je pot zitten er enkele gaatjes en zo komt het water meteen bij de bron terecht. De wortels gaan enkel de vloeistof opnemen die ze nodig hebben. De rest van het water laten ze gewoon zitten. Deze methode werkt trouwens ook bij de meeste plantensoorten.

@0broomhilda0away for a couple days ##thirsty ##watering ##bottomwatering##cactus ##fy ##fyp ##satisfying ##look ##ivy ##succulent ##wateringday ##firsttime♬ Cute – Prod by Rose

Nog een tip: probeer om je niet vast te houden aan een bepaald schema. De meeste mensen kiezen een vaste dag in de week uit om hun planten water te geven zodat ze het niet zouden vergeten. Alleen kan het zijn dat sommige van je planten niet meteen extra hydratatie nodig hebben. Kijk daarom steeds goed naar de potgrond van je planten. Als deze er droog uitziet en aanvoelt, kan je gerust je gietertje bovenhalen. Zo niet, dan mag je een beurt overslaan.

Lees ook: