Home Columns COLUMN: ‘Zwangerschaps­discriminatie moet de wereld uit, het is 2017!’

COLUMN: ‘Zwangerschaps­discriminatie moet de wereld uit, het is 2017!’

'22% van de zwangere werkneemsters kreeg te maken met directe discriminatie en 69% met indirecte discriminatie.'

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

‘Zouden ze nog werk voor mij hebben?’ Naarmate het zwangerschapsverlof van Lisa vorderde en de nachten weer beter werden, begon ze zich daarover zorgen te maken. Lisa is freelance journalist en misschien hadden haar klanten tijdens haar afwezigheid nieuwe talenten ontdekt? Haar angst was niet helemaal onterecht.

We steunen met Flair graag de campagne die zwangerschapsdiscriminatie uit de wereld wil helpen.

Uit een studie van het Instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen blijkt dat drie van de vier werkende vrouwen geconfronteerd wordt met minstens één vorm van discriminatie, benadeling, ongelijke behandeling en spanningen op het werk op basis van hun zwangerschap of moederschap. 22% van de zwangere werkneemsters kreeg te maken met directe discriminatie en 69% met indirecte discriminatie.

Gelukkig voor Lisa waren haar klanten haar niet vergeten, maar veel vrouwen hebben minder geluk. Daarom steunen we met Flair graag de campagne die zwangerschapsdiscriminatie uit de wereld wil helpen (lees er deze week meer over in Flair). Ons bewust zijn van het probleem en er samen iets aan doen: meer is er niet nodig om de komst van een nieuwe baby geen negatief effect te laten hebben op de carrière van de mama.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.