Home Columns COLUMN: ‘Je hebt net zo’n grote kater na het feestje van een...

COLUMN: ‘Je hebt net zo’n grote kater na het feestje van een eenjarige als na je eigen verjaardag’

'Na het verjaardagsfeestje met heel de familie bleven de vrienden plakken. Doordat mijn kameraad peter is, is het ook niet raar om wat extra vrienden uit te nodigen.'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Wie neem je als peter of meter van je kind? Het is een moeilijke vraag. In elk geval moeilijker dan vroeger. Toen nam men gewoon de grootouders. Maar die zijn al opa en oma en gaan theoretisch vroeger dood dan zussen, broers of vrienden. Of vrienden: steeds meer mensen kiezen vrienden. Onlangs ben ik nog als peter gevraagd voor hun dochtertje dat in december geboren wordt. Hoera!

Steeds meer mensen kiezen vrienden als peter en meter voor hun kinderen.

Voor Millie en Toots hebben wij voor een mix van vrienden en familie gekozen. Millie heeft twee meters: mijn zus en een vriendin van Lisa. Toots heeft een vriend van mij en een vriendin van Lisa als peter en meter.

En daar hebben we nog geen spijt van. Neem nu Toots, die onlangs één jaar oud werd. Na het verjaardagsfeestje met heel de familie bleven de vrienden plakken. Doordat mijn kameraad peter is, is het ook niet raar om wat extra vrienden uit te nodigen. Framily, als het ware. Dat zorgt er wel voor dat je een even grote kater overhoudt na het verjaardagsfeestje van een eenjarige als na je eigen verjaardagsfeest.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur: