Home Columns COLUMN: ‘Kies dit jaar een look die écht eng is. Britney tijdens...

COLUMN: ‘Kies dit jaar een look die écht eng is. Britney tijdens haar meltdown, Bart De Wever misschien?’

Catherine wil dit jaar tijdens Halloween geen sexy babes en bunny's zien.

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Terwijl ik deze column schrijf, zoek ik mijn kleerkast af naar de geknipte halloweenoutfit. Hoewel de geïmpor­teerde feestdag net zo commercieel is als valentijn en mogelijk nog angst­aanjagender, ben ik fan. Horrorfilms kijken, snoep eten en de spinnenweb­ben in huis zonder schuldgevoel laten hangen, what’s not to like? Het áller­leukste vind ik me verkleden. Dat was als kind al zo. Halloween was toen nog niet doorgedrongen tot in het gemiddelde Vlaamse dorp, maar met carnaval gingen we all out. Het ene jaar daagde ik op als Spice Girl ­ – Geri, duh ­ – het andere als geisha – ­ cultural appropriation moest toen nog uitge­vonden worden.

Uiteraard was er ook een fase waarin ik Disneyprinses wil­ de zijn. Aanvankelijk ging mijn voorkeur uit naar Ariel, maar naar school fietsen in een vissenstaart leek me bij nader inzien onpraktisch. Jasmine was mijn tweede keuze, dus hees ik mijn mollige kinderlijf in een groene satijnen crop top en bijpassende harembroek. Ook body positivity bestond destijds nog niet, waardoor het ensemble enkel als ‘onflatterend’ kon worden beschre­ven. Zelfs door mijn eigen moeder, die ooit als suikerbonenzakje verkleed ging. Soit.

Korte rok? Tieten bloot? You go girl! Alleen zie ik de lol van een leger Harley Quinns en Catwomen niet in. Wellicht omdat ik mijn kont met de beste wil van de wereld niet in een leren catsuit gewrongen krijg.

Fast­-forward naar de mid­delbare school, waar slashers stilaan tekenfilms vervingen in mijn persoon­lijke canon. Kort na de première van ‘Kill Bill’ verkleedde ik me bij wijze van eerbetoon in Gogo Yubari, half schoolmeisje, half moordmachine. Het was wellicht de eerste keer dat mijn kostuum iets erotisch had. Wanneer je dezer dagen door de verkleedwinkel wandelt, lijkt de fun volledig vervangen door sexappeal. ‘Vrouwen hebben maar twee opties: heks of sekspoes’, zoals de filosoof Miranda Hobbes ooit zei.

Ze vergat daarbij een derde optie: sexy heks! Google eender welk carnavalspak voor vrouwen en je komt gegarandeerd een ‘volwassen’ versie tegen. Van slutty Sneeuwwitje tot een tantaliserende Teletubby. Begrijp me niet verkeerd: ik heb niks tegen uitdagende outfits. Korte rok? Tieten bloot? You go girl! Alleen zie ik de lol van een leger Harley Quinns en Catwomen niet in. Wellicht omdat ik mijn kont met de beste wil van de wereld niet in een leren catsuit gewrongen krijg. Nee serieus, waar is de creativiteit? Ver­geet de babes en bunny’s en kies eens voor een look die écht eng is. Britney tijdens haar meltdown, Bart De Wever misschien? Of opteer voor origina­liteit. Er zijn al zo veel sexy super­ helden, maar nooit genoeg mollige prinsessen en suikerbonenzakjes.

Meer columns van Catherine:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.