Home Columns COLUMN: ‘We hadden geen flauw benul dat we in het spoor van de...

COLUMN: ‘We hadden geen flauw benul dat we in het spoor van de Duke of Sussex zouden treden toen we onze vakantie boekten’

Catherine trok naar een safarilodge in Botswana waar de Britse prins kind aan huis is.

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze in deze column elke week haar avonturen.

Royaltywatcher

‘Prince Harry is echt een heel aardige vent’, zegt de hotelmanager. ‘Hij is zo gewoon gebleven.’ Als er iets is wat wij, gewone stervelingen, graag geloven, dan wel dat bekende mensen net zo zijn als wij. Persoonlijk heb ik mijn twijfels, maar dat houdt de manager niet tegen. ‘Hij draagt flipflops aan het zwembad!’ gaat ze verder. Alsof adellijke types zich anno 2019 nog op hermelijnen slippers voortbewegen.

Soit. Ik bevind me in een safarilodge aan de rand van de Kalahariwoestijn in Botswana waar de Britse prins kind aan huis is. Zo vernam ik bij aankomst. Hoewel ik smul van historische films over koningshuizen en niet vies ben van een #royalwedding, kan je mij niet bepaald een royaltywatcher noemen. Mijn familie en ik hadden dan ook geen flauw benul dat we in het spoor van de Duke of Sussex zouden treden toen we onze vakantie boekten. ‘Dit is geen luxueuze lodge, maar de prins houdt van de natuur en het avontuur’, krijgen we aan het kampvuur te horen. Auch.

Wat voor ons geldt als het toppunt van decadentie – een koloniale tent in de wildernis voorzien van een hemelbed en buitendouche – is voor de kleinzoon van de Queen een Chirokamp waar hij vuurtjes kan stoken en leert sjorren. Het afdak naast tent 5 heeft Harry namelijk zelf mee gebouwd. Hij komt hier al járen, leren we. De vorige hoteleigenaar was namelijk een goede vriend van Lady Di. Zo gaat dat met royalty: ook snoepreisjes zijn erfelijk.

De vorige hoteleigenaar was een goede vriend van Lady Di. Zo gaat dat met royalty: ook snoepreisjes zijn erfelijk.

Tijdens de laatste bezoekjes was Meghan erbij. Een van hun eerste dates vond hier zelfs plaats! Qua romantiek kan dat tellen. Wie in het kamp wil douchen, moet minutenlang wachten op een warme straal en ondertussen een emmer onder de kraan houden bij wijze van waterbesparing – we zitten immers in de woestijn – dus beeld ik me in hoe Miss Markle ’s ochtends vroeg op flipflops (!) naar buiten sjokt en tegen haar vent klaagt dat het water koud is. Op sommige vlakken zijn ze misschien tóch zoals wij.

Dat bleek toen ik afgelopen zomer aan de praat raakte met de kapper van onze eigen koningin op een feestje. Als hofleverancier coiffeert hij de coupe van Mathilde op het koninklijk paleis en reist hij met haar de wereld rond. ‘Tijdens buitenlandse staatsbezoeken heeft ze last van jetlag en slaapt ze maar wat graag uit’, fluisterde hij me toe. ‘En voor elke officiële aangelegenheid vraagt ze mij om stijladvies. Die groene vest die ze laatst droeg? Die had oorspronkelijk parelmoeren knopen. “Je lijkt net mijn grootmoeder”, zei ik tegen haar.’

Jup, onze vorstin heeft een gay bestie. Ik wens Meghan hetzelfde toe, want elke vrouw heeft er een nodig. Ondertussen hang ik met halfnat haar boven een emmer, wachtend op warm water, terwijl ik in de verte olifanten hoor toeteren over de Afrikaanse vlakte. Ook ik ben al bij al héél gewoon gebleven.

Meer columns van Catherine:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.