Home Christmas Special Dit zijn de meest verrassende weetjes over Kerstmis!

Dit zijn de meest verrassende weetjes over Kerstmis!

Om mee uit te pakken!

giphy.com
Kerstmis, we love it! Tijdens de kerstdagen mogen we de versiering weer uit de doos halen, een boom in huis planten, de ene kerst-cd na de andere afspelen zonder dat iemand klaagt, eindeloos genieten van kerstshoppen en onze buikjes lekker rond eten. In alle drukte vergeten we natuurlijk ook niet waar Kerstmis écht om draait. Toch zijn er nog enkele verrassende weetjes over Kerstmis die je vast en zeker nog niet kende! 

Kerstmis is gevaarlijk 

Zowel de kerstlichtjes in je kerstboom, de extra kaarsjes die je huis gezellig maken, als de traditionele kerstkalkoen kunnen Kerstmis een niet zo happy end bezorgen. Jaarlijks sluit een groot aantal mensen hun kerstfeest af op de spoedafdeling omdat ze zich bijvoorbeeld verbrand hebben toen ze de kalkoen uit de oven wilden nemen, en elk jaar zorgt een kerstboom wel eens voor kortsluiting of brand. Laat de lichtjes dus niet branden als je niet thuis bent. 

De Kerstman was niet altijd rood 

Doorheen de jaren veranderde de Kerstman meerdere keren de kleur van zijn outfit. Of hij daar zelf iets in te zeggen had, laten we in het midden. Zijn stylistenelfen kozen eerder voor blauw en groen en sinds 1930 is het rood. Blijkbaar is rood een blijver. Zou Coca-Cola daar voor iets tussen zitten? 

Kerstsokken en sinterklaasschoenen

Santa Claus en Sinterklaas vinden allebei hun oorsprong in het verhaal over de vrijgevige St. Nicholas. Uit dat verhaal groeide ook onze traditie om onze schoen aan de open haard te zetten voor de sint en een kerstsok op te hangen voor de Kerstman. 

Rudolf heette bíjna 'Reginald'

Copyrighter Robert L. May is de uitvinder van het bekendste rendier aller tijden. Hij wilde onze geliefde Rudolf echter eerst tot Rollo of Reginald dopen.Thank God they didn't! Ook z'n neus was eerst blauw en niet rood. Let's be honest: 'Reginald the bluenosed reindeer' was echt geen kersthit geworden!

Kerstmis viel niet altijd op 25 december

Tijdens het kerstfeest vieren we de geboorte van Jezus, maar zijn geboortedatum staat niet expliciet in de Bijbel vermeld. Geschiedkundigen geloven dat de kans zelfs groter is dat Jezus in de lente geboren zou zijn, maar Kerstmis in de lente lijkt ons toch net iets minder gezellig. 

Géén kerstboom zonder Prins Albert 

Duitsers brachten traditiegetrouw versierde takken in huis. Die takken zouden je tijdens de winter moeten herinneren aan de lente. Koningin Victoria van Engeland zal vast en zeker raar hebben opgekeken toen haar Duitse man Prins Albert versierde takken in het koninklijk paleis introduceerde. Toch is op dat moment de basis gelegd voor onze huidige kerstboom!

Lees meer kerstartikels: 

Wil je je kerstboom versieren, maar heb je weinig inspiratie? TREND: je kerstboom versieren met bloemen. Weet je niet goed wat je moet kopen of vragen als kerstcadeau, check dan deze 18 fashion items die de kerstlijst van de redactie versieren. Geef je een kerstfeestje en ben je op zoek naar de ideale hapjes? 11 gemakkelijke hapjes om tijdens de feesten te scoren.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.