Home Christmas Special Budgettip: maak je eigen kerstballen

Budgettip: maak je eigen kerstballen

Jingle Balls, Jingle Balls...

Veer
Je kerstbudget is volledig opgegaan aan een outfit en het ziet ernaar uit dat je kerstboom de feestdagen kaal zal moeten doorbrengen… Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te  steken, want met deze DIY-kerstballen pronk je voor geen geld met je outfit én je boom.

DIY kerstbal

Pronkpompon

 1. Teken op stevig papier of karton twee cirkels en knip ze uit. (De doorsnede van de cirkel bepaalt de grootte van de pompon.) Teken op elk kartonnen schijfje een kleinere cirkel en knip die opnieuw uit.
 2. Leg de twee kartonnetjes zorgvuldig op elkaar en rijg er met wol omheen, door de opening en opnieuw eromheen. Herhaal dat tot je in het midden geen opening meer overhoudt.
 3. Knip nu langs de buitenzijde van de omwikkelde cirkels alle draadjes wol door. Als je helemaal rond bent, zijn de twee kartonnetjes opnieuw zichtbaar.
 4. Knip een stuk breiwol af in dezelfde kleur waarin je de pompon aan het maken bent, trek het strak aan tussen de twee kartonnetjes en knoop stevig vast. Verwijder voorzichtig het karton zodat je pompon tevoorschijn komt.
 5. Knip hier en daar bij om een mooie ronde vorm te bekomen. Knoop of lijm het lint vast aan de uiteinden van twee woldraden en werk af met versieringen naar keuze. Wij kozen voor pailletten die we met kopspelden bevestigden.

Chinees voor jou? Ontdek hier een handleiding.

DIY kerstbal

1,2,3,4… balletje van papier

 1. Knip 8 stroken zijdepapier van ca. 12 cm breed en 20 cm lang. Leg alle stroken op elkaar en vouw ze accordeongewijs telkens 0,5 cm om tot de hele strook gevouwen is.
 2. Knoop het midden vast met een stukje touw, zodat het niet meer loskomt, en laat de uiteinden van het touw voorlopig nog lang genoeg.
 3. Knip de uiteinden van de gevouwen strook rond af (voor een gebloemde vorm). Haal nu voorzichtig alle laagjes zijdepapier uit elkaar en modelleer ze zodat je een mooie bolvorm krijgt.
 4. Om het lint te bevestigen gebruik je de uiteinden van het touw. Knoop ze, kort tegen het midden van de bal, vast aan het lint en knip het overschot af.

Chinees voor jou? Bekijk het hier op video.

DIY kerstbal

Het viltseizoen is geopend

 1. Knip uit een dikke lap vilt twee cirkels en knip deze tot in het midden in, zodat er in beide lapjes een gleufje zit.
 2. Schuif de cirkels in elkaar langs de gleuven totdat ze perfect in elkaar passen. Zet boven en onder (waar de cirkels elkaar kruisen) vast met enkele steekjes en bevestig er bovenaan een pomponnetje aan voor een feestelijk tintje.
 3. Versier je vilten bal vervolgens met een paar steekjes gekleurd garen, pailletten, kraaltjes… Laat je gaan.

Nog meer feestvreugde

INSPIRATIE: 32 x feestkapsels

All you want for Christmas is… deze 46 accessoires!

25 party-proof jurken

56 kleine kerstcadeautjes onder de € 15

31 schattige kerstkaarten

21 feestelijke lingeriesetjes voor onder de kerstboom

11 hapjes om mee te scoren tijdens de feesten

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.