Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Stad Brugge

De honderden kerstbomen en feeërieke lichtinstallaties zullen er een innemende editie van maken.

MUST DO: het magische (gratis!) lichtparcours van Wintergloed Brugge volgen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als we zouden kunnen, zouden we heel 2020 van felgekleurde lichtjes voorzien. Want zeg nu zelf: het leven kan momenteel wel wat kleur gebruiken. Daar denken ze in Brugge net zo over, want eind november wordt de stad omgetoverd tot een magisch lichtparadijs tijdens de tweede editie van het feeërieke Wintergloed Brugge.


Coronavirus of niet, in Brugge willen ze ook de kerstperiode van 2020 onvergetelijk mooi maken. En of het onvergetelijk zal worden! De wintermarkten mogen dan misschien niet doorgaan, maar dat houdt de Bruggelingen niet tegen om de straten van sfeerverlichting te voorzien. De tweede editie van Wintergloed Brugge gaat namelijk wél gewoon – en op een coronaproof manier – door.

Gratis lichtparcours


Van kerstmarkten over een prachtig verlichte schaatspiste in kunstijs tot een winterbar, de eerste editie van Wintergloed was vorig jaar een gigantisch groot succes. Dit jaar moesten de plannen noodgedwongen bijgestuurd worden, maar dat wil niet zeggen dat het er minder magisch aan toe zal gaan. Integendeel: het zal een innemende en romantische editie worden waarbij licht centraal staat en moet zorgen voor een verbinding tussen de mensen in deze donkere dagen. Tien spectaculaire lichtinstallaties zullen over het historische stadscentrum verspreid worden en een prachtig (gratis!) lichtparcours creëren dat volledig in het teken staat van verbinding.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Nick Vanneste (@nickvanneste)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sommige van die installaties zullen interactief zijn, zodat je tijdens de wandeling ook zelf met licht kan spelen. De organisatoren lichten – pun intended – al een klein tipje van de sluier op en verklapten in een persbericht dat je op de Poertoren je eigen lichtsticker zal kunnen projecteren, op de gevels bij Site Oud Sint-Jan een kantkloswerk kan creëren en op de Vismarkt lichtbollen zal kunnen bewonderen die dansen op de tonen van een prachtig muziekstuk dat gecomponeerd werd door lokaal jong geweld. ‘De gezellige omkadering zal er alvast zijn. In de tussentijd roep ik op om de handelaars te steunen via hun lokaal online aanbod of door van hun afhaalservice gebruik te maken’, aldus burgemeester Dirk De fauw. 

Volledig coronaproof


De organisatoren en burgemeester benadrukken dat het lichtparcours volledig coronaproof is en je dus zonder zorgen naar Brugge kan afzakken. ‘We zijn uiterst voorzichtig te werk gegaan: oorspronkelijk hadden we veertien lichtinstallaties gepland, maar om de veiligheid te garanderen, hebben we er tien daarvan behouden’, vertelt de burgemeester. ‘Ze worden toegelicht in een handige Wintergloed-app. De app maakt het mogelijk om comfortabel te doen waar we nu zo’n deugd van hebben: in de buitenlucht wandelen en ons hart ophalen aan positieve prikkels. Wat Brugge nog geschikter maakt voor het halen van een frisse neus, zijn de honderden kerstbomen die zorgen voor groene accenten en een bosgevoel in de stad.’

Wintergloed gaat door van 27 november 2020 tot en met 10 januari 2021. Het volledige parcours, meer informatie en een virtuele versie van de eerste editie vind je op de website.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by AC (@acomp14)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '