Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Trek jij in september nog richting La Bella Italia?

5 van de mooiste verborgen stranden in Italië waar je in alle rust kan genieten van de zon

Trek jij in september nog richting La Bella Italia om van de zon te genieten, maar heb je geen zin om je handdoekje ergens tussen te proppen op een overbevolkt strand? Hier zijn 5 verborgen stranden in Italië waar je in alle rust kan genieten van de Italiaanse zon.

Riserva Vendicari, Sicilië

Vlakbij het prachtige Siracusa, waar je sowieso even moet stoppen bij de legendarische vismarkt, ligt het prachtige, uitgestrekte nationale park Riserva Vendicari met kleine baaitjes en relatief weinig zwemmers. Kiezen doe je uit een van de strandjes die de zeven kilometer lange kustlijn herbergt: het uitgestrekte Spiaggia di Vendicari, het afgelegen en moeilijk te bereiken Spiaggia Marianelli of het populairdere Spiaggia Calamosche bijvoorbeeld.

Parco Naturale della Maremma, Toscane

Wat ooit dé place to be was voor de Toscaanse adel is nu het walhalla voor wandelaars, strandjutters en de bovini maremmani, een lokaal rundersoort. Als fervente wandelaar kom je hier ongetwijfeld aan je trekken. Extra pluspunt: met als enige doel de conservering van het park wordt er per dag slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Ideaal!

Capo Vaticano, Calabrië

Niet alleen dit strand, maar deze hele regio blijft in Italië nog steeds ver onder de radar voor buitenlandse toeristen. Maar echte Italianen weten dat Calabrië enkele van de allerbeste stranden van het land heeft. Bij Capo Vaticano leiden lange stenen treden naar beneden tot een prachtige witte zandboog die tussen hoge kliffen ligt. Een beetje de Californische Big Sur van Europa. De ideale plek voor een picknick of een afgelegen duik. Capo Vaticano geeft trouwens ook uitzicht op de Straat van Messina, de zeestraat die Italië van Sicilië scheidt.

Punta Aderci, Abruzzo

Abruzzo is een van de meest ongerepte (en onbezochte) regio’s van Italië, met prachtige stranden in het oosten. Naast de traditionele vissers en hun trabocchi (houten ‘vismachines’) zijn de enige andere bezoekers een occasionele wandelaar of local die op zoek in naar een eenzame, verfrissende duik. De meeste trabocchi zijn verboden terrein voor bezoekers maar sommigen werden in ere hersteld en worden nu uitgebaat als restaurant. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, ben je bij dit goed bewaarde geheim aan het juiste adres!

Baia delle Zagare, Puglia

Bezoek je het prachtige Puglia? Dan moet je ongetwijfeld stoppen bij deze prachtige baai, genoemd naar de inheemse oranjebloesem die hier in het voorjaar bloeit. Baia delle Zagare is gelegen aan de zuidkust van Gargano en wordt omringd door een beschermd parklandschap met twee witte rotsformaties, ‘Arco di Diomede’ en ‘Le Forbici’, en een prachtig appelblauwzeegroene zee. De baai heeft drie stranden: eentje in het noordelijke deel dat alleen via een slaapkanaal kan worden betreden en door een enorme rots wordt gescheiden van het zuidelijke strand, dat op zijn beurt via een trap van een hotel kan worden betreden na toestemming van de gemeente Mattinata, en een derde strand dat enkel via de zee bereikt kan worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '