Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

+ een overzicht van onze favoriete attracties in het park.

UITGETEST: redactrice Sandie mocht mee met de allereerste Thalys richting Disneyland Paris

Zin in een dagje Disneyland Paris, maar zie je de lange autorit niet zitten? Vanaf nu kan je ook met de Thalys richting het magische pretpark. Gisteren vertrok de eerste trein vanaf Antwerpen-Centraal en redactrice Sandie mocht mee aan boord.


Op zaterdagavond kroop ik alvast vroeg mijn bed in. Zondagochtend stond de wekker vroeg én was het ook nog eens uurverandering. Die wekker bleek ik zelfs niet nodig te hebben, want ik was vanaf 4u00 klaarwakker. Mijn laatste keer Disneyland dateert van mijn zeven jaar. Een cadeautje van mijn ouders voor mijn eerste communie, maar jammer genoeg herinner ik mij er niet veel meer van. Ik keek er dus enorm naar uit om het park (opnieuw) te ontdekken.

Mijn vriend en ik waren er al een tijdje over bezig dat we samen naar Disneyland Paris wilden gaan, maar vanuit Mechelen is het al snel 3u30 rijden. Zelf heb ik een beetje last van rijangst dus ik zag het eerlijk gezegd niet zitten om met de auto te gaan. Daarom besloten we om de Thalys een keertje te proberen. Deze reist sinds 31 maart van ons land tot aan Marne-la-Vallée, het treinstation aan Disneyland. Om 8u33 stapten we in Antwerpen-Centraal in om vervolgens om 10u53 aan te komen op onze bestemming. De treinrit gaat supervlot, want er zijn nog maar twee andere tussenhaltes waardoor je niet het gevoel hebt dat je lang op de trein zit. Daarnaast was ik plots dankbaar dat het de nacht voordien uurverandering was, want ik heb ongeveer de helft van de rit geslapen. Toen ik weer wakker werd, waren het plots nog maar zo’n twintig minuten. Ideaal!

Wanneer je van de trein stapt, is het nog maar een korte wandeling tot aan de ingang van het park en heb je nog een hele dag om alles te bezichtigen. Alleen kan het een beetje overweldigend zijn als je er nog nooit geweest bent of als je er zoals ik niet veel meer van weet. Mijn lief was zeventien toen hij er de laatste keer was, maar had wel een aantal attracties op zijn lijstje staan. Hieronder vind je een overzicht van onze favorieten.

Big Thunder Mountain


Hier stap je aan boord van een op hol geslagen trein en raas je aan een serieuze snelheid door een verlaten goudmijn. Ideaal als je niet graag over kop gaat, maar toch graag een iets uitdagendere attractie wil proberen. Soms kan ik nogal snel misselijk worden, maar dat was hier niet het geval. Bovendien was er voor ons een klein meisje, net groot genoeg voor de attractie, aan het aanschuiven met haar mama dus besloot ik om niet flauw te doen.

Star Wars Hyperspace Mountain


Een van de populairste attracties uit het park en met reden. Razendsnel leg je een parcours af terwijl je verschillende loopings maakt. Mijn stem was ik door het vele gegil – tot groot jolijt van mijn lief – alvast kwijt!

Peter Pan’s Flight


Mag het voor jou iets rustiger en wil je gewoon genieten van de magie? Schuif dan aan voor Peter Pan’s Flight. Hier neem je plaats in een vliegend schip en vervolgens kan je prachtige scenario’s uit het verhaal bewonderen. Na drie iets meer spectaculaire attracties waren mijn maag en ik alvast blij dat we gewoon even konden genieten zonder dat we alle hoeken van het karretje gezien hadden.

The Twilight Zone Tower of Terror


Gek op griezelen? Dan is deze attractie echt iets voor jou. Je neemt plaats in een lift en vervolgens kan het avontuur beginnen. In een grimmige sfeer gaat de lift van boven naar beneden. Als ultiem hoogtepunt stopt hij helemaal bovenaan waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het park. Ik had mijn ogen gedurende de hele attractie bijna de hele tijd dicht, maar ik kon ze gelukkig net op tijd openen om het oogverblindende zicht te zien vooraleer de lift weer in duikvlucht naar beneden ging.

Disney Stars On Parade


Een klassieker, maar eentje die je niet mag missen. Tegen de late namiddag trekken al je favoriete Disneyfiguren door het park en bezoekers zetten zich dan ook ruim op voorhand klaar om een goed plekje te bemachtigen. Gedurende twintig minuten kan je genieten van aanstekelijke muziek en de prachtig versierde praalwagens bewonderen. Alvast mijn favoriete moment van mijn dagje Disneyland.

[td_smart_list_end]

Om 20u04 stap je weer de Thalys op. Aankomen doe je om 21u33 in Brussel-Zuid en 22u27 in Antwerpen-Centraal. Na zo’n lange dag ben je vaak moe en wil je gewoon zo snel mogelijk weer naar huis in plaats van nog uren met de auto te rijden. Door het vroege opstaan, het vele wandelen en het drukke programma was ik dan ook snel richting dromenland vertrokken. Heb je al door dat ik de ideale reispartner ben? Mijn lief amuseert zich ondertussen door gênante foto’s van mij te nemen terwijl ik met mijn mond open lig te slapen. Met de Thalys naar Disneyland is voor mij dan ook een geslaagd alternatief. Al leunend tegen het autoraam slaap ik even goed, maar je doet er een stuk minder lang over en ook de ticketprijzen zijn erg voordelig. Er zijn namelijk al tickets beschikbaar vanaf 29 euro.

Voor meer informatie over de uren en prijzen kan je terecht op de website van Thalys.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '