Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Samen lol kunnen maken is niet altijd genoeg…

AHA: de ideale travel buddy heeft deze 4 eigenschappen

Annelies Hart

Het weer doet ons anders geloven, maar de zomer komt er wel degelijk aan. Tijd om een reis te plannen! Zoek je nog een maatje om je te vergezellen op de trip? Naar deze vier eigenschappen ga je best op zoek in een travel buddy.

Flexibel

Of je reismaatje spagaat kan of niet, maakt helemaal niet uit. Wat wél belangrijk is, is dat jullie beiden flexibel zijn en je aan elkaar willen aanpassen. Compromissen sluiten is heel belangrijk, aangezien de kans klein is dat jullie allebei exact hetzelfde willen doen of zien op hetzelfde moment.

Ook als plannen in het water vallen door onverwachte omstandigheden, is flexibiliteit én vindingrijkheid een must. ‘Als je reist met iemand die flexibel is, is dat belangrijker dan of hij/zij/die bijvoorbeeld wel of niet een planner is of graag uitslaapt, want dat betekent dat je elkaars behoeften respecteert’, aldus travel content creator Oneika Raymond.

Financiële golflengte

Op dezelfde golflengte zitten is altijd goed, maar financieel dezelfde visie hebben mag je ook niet onderschatten. Wat niet wil zeggen dat jullie exact dezelfde middelen moeten hebben en je niet met iemand die rijker of armer is op reis kan gaan. Het betekent dat jullie op voorhand duidelijk moeten afspreken over hoeveel geld jullie ongeveer willen spenderen aan (bepaalde onderdelen van) de reis. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan en is er veel minder schaamte omtrent het onderwerp.

Dezelfde doelen

Een ander teken dat je de ideale reisgenoot hebt gevonden, is dat jullie hetzelfde uit de reis willen halen. Iemand die al zijn tijd in een stadscentrum wil doorbrengen en musea en winkels wil verkennen, is namelijk vast niet tevreden met het ideale reisschema van iemand die elke bergtop wil beklimmen en over het water wil scheuren op een jetski.

Ga dus voorafgaand aan de reis na wat jullie willen doen en wees daar vooral eerlijk over. Jullie kunnen nog de beste vrienden zijn, maar als jullie doelen anders liggen wordt de trip waarschijnlijk niet zo’n succes. Je ideale reispartner is de persoon die vakantie wil vieren op dezelfde manier als jij, of dat nu actief of languit aan het zwembad is.

Onafhankelijk

Het is niet omdat je samen op reis gaat, dat je ook alles met z’n tweetjes moet doen. Onafhankelijkheid is dus een must als je op zoek gaat naar de ideale travelbuddy. ‘Iemand die graag ook wat tijd alleen doorbrengt, is de perfecte reisgenoot. Zo weet je zeker dat je allebei precies uit de reis haalt wat je wil’, besluit Raymond.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '