Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Want je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om je in het paradijs te wanen.

AHA: dit zijn volgens Lonely Planet de mooiste eilanden van Zuid-EuropaAls het op reizen en vakanties aankomt, is Lonely Planet de adviseur bij uitstek. Had jij momenteel nog geen vakantiebestemming in gedachten voor 2020? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want de reisgids heeft de mooiste eilanden van Zuid-Europa op een rijtje gezet.


Spanje, Portugal, Griekenland of toch maar liever Kroatië? Om je in het paradijs te wanen, hoef je niet noodzakelijk naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ook in Europa zijn er heel wat adembenemende plaatsen terug te vinden. Iets wat nog maar eens bewezen werd door Lonely Planet, want zij hebben de vijf mooiste eilanden van Zuid-Europa op een rijtje gezet.

Cycladen, Griekenland

De Cycladen bevinden zich in het zuiden van de Egeïsche Zee en vormt met zijn 250 eilanden een het cirkel rond het heilige eiland Delos. Je kan er onder meer prachtige landschappen verkennen en verdwalen in tal van kleine en charmante steegjes. Daarnaast komen ook cultuurliefhebbers hier aan hun trekken, want volgens de Griekse mythologie werd de god Apollo er geboren.

Madeira, Portugal

Madeira is een vulkanisch eiland dat gekenmerkt wordt door indrukwekkende kliffen en een prachtig natuurlandschap. Het is de ideale bestemming voor wandelfanaten, want je kan er makkelijk uren aan een stuk wandelen en je batterijen weer opladen.

Vis, Kroatië

Ben jij een echte waterrat of staat duiken nog op je bucketlist? Boek dan een reisje naar het eiland Vis, gelegen in de Adriatische zee. Dankzij het ontzettende heldere en zuivere water is het er ideaal om een boottocht te maken. En als je dan toch in de buurt bent, mag een tussenstop op het eiland Biševo zeker niet op de planning ontbreken.

Formentera

Formentera is een Spaans eiland dat op slechts enkele kilometers van Ibiza ligt. De sfeer is er iets rustiger, wat het de ideale reisbestemming maakt voor wie op zoek is naar wat ontspanning. Verder is het een prachtige speeltuin voor wandelaars, fietsers én duikers. Vergeet ook zeker je fototoestel niet, want je kan er heel wat mooie vuurtorens en authentieke dorpjes fotograferen.

Pantelleria, Italië

Pantelleria ligt tussen Tunesië en Sicilië en wordt vaak omgeschreven als het schatteneiland van de Middellandse zee. Het eiland kent een rijke geschiedenis en tal van toeristische monumenten die het ontdekken waard zijn. In het binnenland vind je er een landschap van vulkanische bergen. ‘De hoogste top is die van Montagna Grande en telt maar liefst 836m’, aldus Lonely Planet.

Beelden: Unsplash


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '