Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

Lukt het je vrienden en jou om binnen het uur het zinkende schip te verlaten?

In deze spannende ‘Titanic’-escape room kruip je in de huid van Rose of Jack

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Titanic’ is zo’n film die we allemaal al zeker 3 keer zagen. Mag het die vierde keer een beetje spannender zijn? In Parijs kan je uit een escape room proberen ontsnappen die volledig in het teken staat van de beroemde gezonken boot.


De liefde voor Leonardo DiCaprio begon bij vele vrouwen – toen nog meisjes – bij het zien van Jack in ‘Titanic’. We wilden maar al te graag de plaats innemen van een van zijnFrench girls en bij elke auto met aangedampte ruiten laten we nog steeds theatraal en met veel gegiechel de afdruk van ons hand achter. Wil je deze filmklassieker eens van heel dichtbij beleven, zonder dat je ergens op open zee op een zinkende boot moet plaatsnemen? Dat kan!

Gevangen in de machinekamer


In Parijs kan je proberen ontsnappen uit een escape room die volledig in het teken staat van ‘Titanic’. Het is 14 april 1912 en jij bevindt je in de machinekamer in een van de onderste dekken. Het is bijna middernacht en je hoort een harde knal. De Titanic raakte een ijsberg en de boodschap weerklinkt in het hele schip dat je slechts een uur tijd hebt om een reddingsbootje op te zoeken. Helaas zijn alle uitgangen geblokkeerd en hoor je het water binnenstromen. Lukt het jou om te vluchten en jouw leven en dat van je medepassagiers te redden?

De escape room van Escape Game Majestic is een replica van een van de secties van de echte Titanic. Je moet verschillende raadsels, puzzels en mysteries oplossen om met een droge broek buiten te komen. De prijzen variëren van 48 euro per persoon voor twee personen tot 28 euro per persoon als je met een groepje van vier bent. Je kan het spel met maximum vijf personen spelen. Alle info vind je op hun website.

Trommel je lief, vriendinnen of familie op voor een dagje of weekendje Parijs, zet ‘My Heart Will Go On’ loeihard op in de auto én het allerbelangrijkste: probeer er natuurlijk op tijd uit te geraken. Zo kan je de eeuwige discussie vermijden of je nu alle twee – en niet enkel de egoïstische Rose – op die drijvende deur past. Succes of beter: bonne chance!

Nog meer toffe escape rooms:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '