Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Andy DiCaprio en Dina Winslet, hi-la-risch!

PREVIEW: Dina Tersago en Andy Peelman testen of Jack tóch op die deur paste in ‘Titanic’ in het nieuwe seizoen van ‘Ze Zeggen Dat’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Dina Tersago en Andy Peelman zijn terug met een nieuw seizoen van ‘Ze Zeggen Dat’. Ze testen daarin opnieuw tal van beweringen en urban legends. Een daarvan is het eeuwige vraagstuk: kon Jack in ‘Titanic’ niet gewoon samen met Rose op die deur in het water liggen?

‘Titanic’ is een klassieker en iedereen zag de films al minstens twee of drie keer. Zo niet, opgepast: spoiler alert! Op het einde wenen we onze ogen haast uit onze kop omdat Leonardo DiCaprio die Jack speelt zich opoffert voor zijn grote liefde Rose (Kate Winslet). De vraag die telkens opnieuw aan het einde van de prent opduikt, is: kon Jack na het zinken van het schip niet gewoon bij Rose op die deur blijven liggen tot er hulp kwam?

Exacte replica

Dina en Andy kruipen speciaal voor het nieuwe seizoen van ‘Ze Zeggen Dat’ letterlijk (!) in de kleren van de twee hoofdpersonages en nemen de proef op de som. Op een exacte replica van het hout in de film proberen de twee in het Zilvermeer in Mol een positie te vinden waarop ze beiden boven water blijven. En dat is duidelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het levert alleszins hilarische taferelen op!

‘Het was eigenlijk geen echte deur, maar eerder een paneel uit de boot’, licht Dina toe die even later bijna kopje onder gaat door Andy’s gewicht. ‘Het is even dik, van dezelfde houtsoort en we hebben de vorm nagemaakt.’ De grote vraag is: stierf Jack voor niks of was zijn dood onvermijdelijk?

Het nieuwe seizoen van ‘Ze Zeggen Dat’ is binnenkort te zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '