Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Die hebben toch geen alarm hé?'

PREVIEW: Dina en Andy onderzoeken of inbreken écht kinderspel is in ‘Ze Zeggen Dat’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Ze zeggen dat... inbreken kinderspel is, dat Vlamingen niet durven klagen op restaurant en dat je een wijnfles kan openen met een aansteker. Maar is dat ook écht zo? Dina Tersago en Andy Peelman nemen morgenavond de proef op de som in een nieuwe aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ op VTM.

Is inbreken écht kinderspel? Die stelling wil voormalig politieagent Andy Peelman heel graag uittesten. ‘Omdat ik er ook effectief in geloof’, legt Peelman uit. Dus besluit hij samen met co-host Dina Tersago de proef op de som te nemen en op een nacht in te breken bij verschillende woningen.

‘Die hebben toch geen alarm hé?’

Enkele mensen uit eenzelfde regio gaven de presentatoren de toestemming om bij hen in te breken, zonder te weten wanneer. De avond van de inbraak worden de bewoners nietsvermoedend uitgenodigd voor een bijeenkomst over inbraakpreventie. Ondertussen vermommen Tersago en Peelman zich als professionele boeven en proberen ze enkele huizen binnen te dringen.

Daarvoor krijgen ze tips and tricks van preventieadviseur Evert Jansen. Wat op het eerste gezicht een moeilijke opdracht lijkt, blijkt inderdaad kinderspel. Hoe kwamen ze zomaar binnen? Heeft niemand hen betrapt? En op welke items laten de boeven hun oog vallen?

Haar in de crème brûlée

Verder onderzoekt het duo in de aflevering van morgen of je een fles wijn kan openen met een aansteker en of de Vlaming durft te klagen op restaurant. Dat doen ze door enkele nietsvermoedende proefpersonen bij restaurant Mémé Gusta in Gent koude pompoensoep, een sterk gepeperd tartaarsausje, een doorbakken biefstuk en een harige crème brûlée te serveren. Durven de klanten te klagen of slikken ze het eten gewoon door alsof er niets aan de hand is?

Je ontdekt het morgenavond in een nieuwe aflevering van ‘Ze Zeggen Dat’ om 20u35 op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '