Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Wie weet zing jij de volgende topschijf van de dj in én treed je samen met hem op in het Antwerps Sportpaleis.

Regi zoekt straffe stem in nieuw VTM 2-programma ‘Regi Academy’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Heb je een dijk van een stem en droom je ervan om ooit je eigen single uit te brengen? Dat kan werkelijkheid worden dankzij Regi! In het nieuwe VTM 2-programma ‘Regi Academy’ gaat hij op zoek naar een straffe stem die zijn volgende single wil inzingen.


Alles wat Regi Penxten aanraakt wordt goud, of daar lijkt het toch op. Hij scoorde vroeger de ene na de andere hit met zijn band Milk Inc. De laatste jaren verovert hij de hitparades solo, maar hij schakelt wel telkens de hulp in van een topartiest om de lyrics van zijn nummers in te zingen. Zo werkte hij al samen met Niels Destadsbader, Jaap Reesema, Olivia Trappeniers, Camille Dhont en Milo Meskens. Voor zijn volgende single heeft hij jouw hulp nodig.

Antwerps Sportpaleis


Regi zoekt namelijk een straffe, tot nu toe nog onbekende stem, om het nummer in te zingen en tot een nog hoger niveau te tillen. De zoektocht naar die ruwe diamant wordt gevolgd door een cameraploeg en het resultaat daarvan zullen we kunnen volgen in het nieuwe VTM 2-programma ‘Regi Academy‘. De kandidaten zullen hun beste beentje, of beter gezegd stem moeten voorzetten op het strand van Oostende. De selecties zullen deze zomer plaatsvinden aan het Q-Beach House.

Regi maakt uiteraard deel uit van de jury en hij krijgt gezelschap van nog drie andere personen. Wie deze bekende of minder bekende koppen zullen zijn, is voorlopig nog niet bekend. Wat we wél weten, is dat de winnaar niet enkel een eigen single mag inzingen, maar ook nog eens samen met de dj mag optreden in het Antwerps Sportpaleis. Regi geeft daar op zaterdag 30 oktober zijn eerste soloconcert in het gezelschap van tal van gastartiesten zoals Jaap Reesema.

Ongeslepen diamant


‘Ik ga op zoek naar een ongeslepen diamant’, vertelt Regi. ‘De “Regi Academy” wordt een once in a lifetime leerschool voor iedereen met een unieke stem en présence. De winnaar duikt met mij in de studio en wordt de stem én ster van mijn nieuwe single. En op 30 oktober gaan we samen knallen in het Sportpaleis.’

Begint het al te kriebelen en zie je jezelf al staan op dat podium voor een uitzinnige menigte? Je kan je vanaf nu inschrijven via de website van VTM. De opnames van ‘Regi Academy’ gaan deze zomer van start en het programma zal dit najaar te zien zijn op VTM 2. Wanneer precies zal later nog bekendgemaakt worden.

 


Regi deelde de oproep op zijn Instagrampagina en de reacties van zijn bekende collega’s zijn razend enthousiast. James Cooke vraagt zich alleszins al af of er ook andere richtingen te volgen zijn aan de academy. ‘Meester Penxten’, schrijft de presentator. ‘Net ingeschreven voor de richting Moderne Talen-Champagne Spuiten.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '