Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Hoe ver zou jij gaan voor 100.000 euro?

PREVIEW: laserstralen trotseren en toilet kapotslaan in de eerste aflevering van ‘Wie Zoekt Die Wint’

In een half uur tijd 100.000 (!) euro rijker worden? Het kan! In het nieuwe spelprogramma ‘Wie Zoekt Die Wint’ daagt presentator Jens Dendoncker gezinnen uit voor een schattenjacht in hun eigen huis. De familie Spooren uit Dessel is als eerste aan de beurt. En zij gaan wel heel ver om dat geldbedrag bijeen te sprokkelen…

Geldbriefjes in kussens, aan de kattenkrabpaal, in het plafond, tussen behangpapier, achter een valse badkamerspiegel, in een tot de nok gevulde ballonnenkamer of in een toiletpot? In ‘Wie Zoekt Die Wint’ is geen enkele verstopplek te gek. Het geld dat je vindt, mag je houden en kan er voor zorgen dat je zomaar 100.000 euro rijker bent.

Het verstopteam

Professionele verstoppers Henk Rijckaert, Anke Van Os en Johny Kaczmarowski hebben elk hoekje in het huis van de familie Spooren uit Dessel afgespeurd om de geldbriefjes weg te moffelen op de meest verrassende plaatsen. Maar daarvoor moet het gezin wel wat over hebben: laserstralen trotseren om een geldversnipperaar te vermijden, honderden ballonnen doen ontploffen en zelfs… de toiletpot te lijf gaan met een hamer. De familie gooit alles in de strijd. ‘Niet nadenken, gewoon doen’, is hun motto.

Papa Spooren begint te slaan en – gelukkig – valt er een hoopje geldbriefjes uit de pot. Hij had al snel door dat de toiletpot die er hing niet die van hen was. De reacties van de verstoppers spreken voor zich… ‘Daarmee dat het hier naar kak stinkt’, roept mama Spooren. ‘Hebben die mensen nu geen toilet meer’, lacht Henk Rijckaert. Maar de originele toiletpot wordt na het avontuur gelukkig opnieuw geïnstalleerd.

Hulplijn Julie Van den Steen

De familie staat er niet helemaal alleen voor: ze kunnen tijdens de zoektocht twee hulplijnen verdienen. Eén daarvan is het speurwerk van een bekende Vlaming. Voor deze eerste aflevering is dat Julie Van den Steen, maar of zij de beste zoeker is? ‘Helemaal niet’, geeft ze toe. ‘Mijn mama zegt altijd: jij zoekt zoals je vader. Ik denk dat dat niet positief bedoeld is. Maar ik kan wel keigoed vinden (lacht).’ Als dat maar goed komt!

‘Wie Zoekt Die Wint’ zie je vanaf 1 april elke zaterdag om 20u25 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '