Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De eerste leugens worden al opgemerkt en doen de boel meteen ontploffen.

PREVIEW: een onstabiel pact en een angstaanjagende dodenlijst in ‘De Verraders’

Dewy De Leeneer

De jacht van ‘De Verraders’ ging vorige week van start en zelfs in de tweede aflevering merken we al hoe de kandidaten vrezen voor hun leven. Van een onstabiel pact over een angstaanjagende dodenlijst tot de eerste verbanning: het belooft opnieuw spannend te worden.

In de eerste aflevering van ‘De Verraders’ werd het lot van zangeres Klaasje Meijer, burgemeester Walter De Donder en interieurarchitect Bart Appeltans door presentator Staf Coppens met slechts één schouderklopje volledig omgegooid. Zij kregen plots de rol van verrader aangewezen en spelen het spel nu verder met slechts één doel voor ogen: de schijn zo goed én zo lang mogelijk ophouden.

Vier namen op de dodenlijst

Wanneer de drie voor het eerst samenkomen in de torenkamer van het kasteel, krijgen ze meteen te horen dat het spel ditmaal een verrassende wending krijgt. In plaats van meteen iemand van team bondgenoten te vermoorden, krijgen ze een dodenlijst voorgeschoteld. Daarop moeten de verraders vier namen schrijven, waarvan één de volgende nacht sowieso vermoord wordt. De eerste nacht wordt er dus nog niet gemoord. Maar welke vier bondgenoten prijken op die angstaanjagende dodenlijst?

Verwarring aan de ontbijttafel

De bondgenoten weten nog van niets. Na een slapeloze nacht ontmoeten de twintig BV’s elkaar één voor één aan de ontbijttafel. En net wanneer iedereen denkt dat het pokerspeelster Charlotte is die de eerste nacht al genadeloos vermoord werd door de verraders, verschijnt ze tóch nog aan de ontbijttafel. En dat zorgt meteen voor complete verwarring bij de groep.

Verwarring die al snel omslaat in verbijstering en schrik, wanneer Staf het twintigtal vertelt wat er ‘s nachts écht is gebeurd en op die manier de dodenlijst introduceert. ‘Ik heb de verraders gevraagd om een dodenlijst te maken. Eén van deze vier namen zal vannacht sowieso vermoord worden’, klinkt het bij de presentator. Dat is voor de namen die op het lijstje staan wel meteen even verslikken in de koffie.

© VTM

Wankelend pact

Voor vier bondgenoten breekt er dus een extra spannende – en mogelijk ook laatste – dag aan in ‘De Verraders’. Gelukkig wordt er ook gestreden voor een immuniteitsschild en kan de dood op die manier nog voorkomen worden. Maar niets is zeker, want ook het beruchte pact dat in de eerste aflevering al gesmeed werd, lijkt op wankelen te staan. Voetbalanaliste Imke Courtois werd aanvankelijk geviseerd, maar de twijfel onder de bondgenoten slaat toe. Houdt het pact stand of wordt er onder de bondgenoten ook al onmiddellijk verraden?

De eerste leugens worden op de tweede dag al opgemerkt en doen de boel meteen ontploffen. Wie wordt door de groep als eerste verbannen? En wie kruipt door het oog van de naald? Dat ontdek je in de tweede aflevering van ‘De Verraders’, deze zondag om 19u55 bij VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '