Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Netflix

Geïnspireerd op waargebeurde feiten...

KIJKTIP: Netflix komt met ‘Unbelievable’, een miniserie over seksuele aanrandingen

Vanaf september kan je op Netflix kijken naar ‘Unbelievable’, een miniserie over een aantal seksuele aanrandingen en een potentiële serieverkrachter. De serie is bovendien geïnspireerd op waargebeurde feiten uit The Marshall Project en het artikel ‘Een ongelofelijk verhaal van verkrachting’, dat al een Pulitzer Prize op zijn naam heeft staan.


Marie Adler (gespeeld door Kaitlyn Dever) doet aangifte nadat ze aangerand werd door een indringer in haar huis. Alleen heeft niet alleen de politie, maar ook haar naaste omgeving twijfels over haar verhaal. Het tienermeisje beweert dat ze verkracht werd terwijl ze door haar aanrander bedreigd werd met een mens. De man in kwestie zou haar bovendien vastgebonden hebben met de veters van haar eigen schoenen. Voor hij vertrok, zou hij verschillende foto’s van haar genomen hebben, die hij online zou verspreiden als ze ooit met een woord zou reppen over wat er gebeurd was.

‘Unbelievable’


Ondanks het dreigement van de man besluit de 18-jarige Marie toch aangifte te doen, maar haar verhaal wordt door de detectives niet serieus genomen. Onder druk besluit ze om haar verklaring in te trekken en stelt ze dat het gewoon om een erg levendige droom ging. In 2009 wordt ze ervan beschuldigd een valse verklaring te hebben gegeven en accepteert ze een minnelijke schikking. Alleen duikt er een hele tijd later een gelijkaardige zaak op in Colorado en slagen twee vrouwelijke detectives er in 2011 in om de verkrachter in kwestie op te pakken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Unbelievable’ is vanaf 13 september exclusief te zien op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '