https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VRT - Selina De Maeyer

Met een nieuwe goedheilige man uit Spanje.

VREUGDESPRONGETJE: dit zijn de eerste beelden van de gloednieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’

Herlinde Matthys

‘Dag Sinterklaas’ was in menig Vlaamse huiskamer een vaste waarde bij het aftellen naar 6 december. De serie is nu helemaal terug met gloednieuwe afleveringen én een nieuwe goedheilige man. De eerste beelden maken het kindje in onszelf alvast heel vrolijk.


We zijn misschien (net) iets te oud geworden om nog in de sint te geloven, maar toch blijven we stiekem hopen dat er op 6 december een cadeautje ligt in onze enkellaarsjes van slangenleer en proppen we ons maar al te graag vol met chocolade, mandarijntjes en letterkoekjes. Bij het aftellen naar die magische dag keken we vroeger massaal naar ‘Dag Sinterklaas’, de bekende reeks op Ketnet.

Mijter doorgegeven


Alleen al bij het horen van het iconische introdeuntje begon ons hartje sneller te slaan en kregen we spontaan een glimlach op ons gezicht. Toen we vorig jaar hoorden dat er na 26 jaar gloednieuwe afleveringen komen van dit stukje cultureel erfgoed, sprongen we dan ook een gat in de lucht! Er is zelfs een nieuwe goedheilige man uit Spanje die we natuurlijk met open armen ontvangen. Hij proefde de afgelopen weken nog volop van de lekkerste creaties van de beste bakkers in ‘Bake Off Vlaanderen’ en binnenkort kunnen we hem dus aan het werk zien met een gouden staf en lange witte baard. Ook Zwarte Piet krijgt letterlijk een nieuw gezicht.

Daarnaast zien we een aantal andere bekende en minder bekende personages opduiken zoals paardenverzorger Ramon, huisvrouw Conchita, professor Van den Uytleg, de kapiteins Paelinckx en Droogdockx, Kneta Knieschijf, de Stafhouder en het nichtje van Conchita, Palomita. Het scenario is van Hugo Matthysen en de regie is in handen van Stijn Coninckx en Frans van Passel.

Eerste fragment


Elke aflevering zal beginnen met een brief van een kindje dat een vraag stelt aan de sint. Die laatste zal hier samen met zijn helpers een antwoord op proberen geven. Het eerste fragment dat we nu te zien krijgen, duurt slechts anderhalve minuut, maar het smaakt onmiddellijk naar meer. Zwarte Piet en Palomita willen niet meer met de stoomboot varen en opteren voor het vliegtuig, een raket of de trein. Dat is natuurlijk niet naar de zin van Sinterklaas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Haal die agenda’s maar boven, want de eerste aflevering wordt op zaterdag 16 november – de dag dat de sint toekomt in Antwerpen – uitgezonden worden op Ketnet. De sint en Ketnet willen nog Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Nico Sturm, Adriaan Van den Hoof, Warre Borgmans, Tine Embrechts, Bart Hollanders en Evelien Bosmans bedanken voor hun medewerking.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content