Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© showtime

We zien dat hij al een nieuw slachtoffer maakte.

TEASER: Dexter haalt geniepige glimlach weer boven in nieuwe miniserie rond de seriemoordenaar

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Dexter’ is terug! De serie rond de gelijknamige seriemoordenaar was acht seizoenen lang een succes. Acht jaar na de laatste aflevering verschijnt er opnieuw een miniserie rond de populaire crimineel.


Niet enkel ‘Gossip Girl’ en ‘Sex and the City’ krijgen een reboot, ook ‘Dexter‘ wordt opnieuw vanonder het stof gehaald. Deze populaire serie heeft acht seizoenen die liepen van 2006 tot en met 2013, en mensen van over de hele wereld op het puntje van hun zetel deden zitten. Het verhaal gaat over Dexter, een forensisch onderzoeker die overdag moordzaken helpt oplossen terwijl hij ’s nachts aan de andere kant van de wet staat en zélf mensen een kopje kleiner maakt. Het geheel heeft wel een Robin Hood-gehalte, want Dexter maakt enkel slechteriken van kant.

Tweede finale


De Amerikaanse zender Showtime maakt nu een miniserie van ‘Dexter’. Het verhaal speelt zich tien jaar na het laatste seizoen af. Fans weten dat, opgepast spoiler alert, Dexter in die laatste aflevering miraculeus een storm op zee overleefde in zijn bootje. Wat volgde, was een open einde dat vele fans na al die jaren niet wisten te smaken. Goed nieuws voor al die teleurgestelde zieltjes, want de makers krijgen nu een tweede kans met deze miniserie die trouwens niet officieel benoemd wordt als het negende seizoen. ‘Het is een geweldige kans om een tweede finale te schrijven’, zei Clyde Phillips, die deze tien nieuwe afleveringen schreef, in een podcast van The Hollywood Reporter.

Michael C. Hall kruipt opnieuw in de huid van zijn meest legendarische personage. ‘Ik weet niet wat ik mag verwachten’, vertelde de acteur eerder in New Musical Express. ‘Het zal interessant zijn om uit te dokteren hoe ik Dexter moet spelen in een volledig nieuwe context. Het wordt tijd dat we te weten komen wat er met hem gebeurd is.’

Nieuw slachtoffer


Verder speelt Clancy Brown (‘The Shawshank Redemption’) Kurt Caldwell, de aartsrivaal van Dexter. David Magidoff (‘The Morning Show’) speelt agent Teddy en Julia Jones (‘The Twilight Saga’) vertolkt de rol van politie-inspecteur Angela. Verder doen ook Alano Miller, Jack Alcott, Oscar Wahlberg en Jamie Chung mee.

In de teaser die Showtime loste zien we alleszins de Dexter die we kennen. Met zijn geniepig lachje én een nieuw slachtoffer in plastic gewikkeld als we mogen voortgaan op de reflectie in de ruit. Een vos verliest wel zijn haren, maar duidelijk niet zijn streken...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

De opnames gingen van start in februari en zouden afgerond worden deze zomer. De miniserie ‘Dexter’ zal dit najaar, in de herfst, te zien zijn via de streamingdienst Amazon Prime.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '