Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photocity

Er zullen ook concerten, filmvoorstellingen en tal van activiteiten georganiseerd worden.

Europa’s grootste foto-expo in openlucht komt binnenkort naar Brussel

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Tour & Taxis in hartje Brussel wordt later deze maand omgetoverd tot een culturele hotspot vanjewelste. Photocity, Europa’s grootste foto-expositie in openlucht, strijkt er neer op de 15.000 m² grote site.


Het reizende tentoonstellingsconcept Photocity arriveert 17 juni in onze hoofdstad. Het Tour & Taxis-domein wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een kleurrijk cultureel dorp waar je je kan laten onderdompelen door prachtige foto’s. De werken van tachtig gerenommeerde binnen- én buitenlandse fotografen worden er in vijftig kleurrijke containers in openlucht tentoongesteld. Van een unieke belevenis gesproken!

Bar en ontspanningsruimte


Er komen verschillende thema’s aan bod én er is een samenwerking gesmeed met National Geographic, dat drie prachtige tentoonstellingen uitrolt. ‘Er komen drie fotocollecties ondertekend door grote namen mee naar Brussel: Colors of the World om de schoonheid van de aarde te bewonderen, 50 Greatest Wildlife Photographs om de wilde dieren te vieren, en tot slot Woman – A Century of Change, dat vrouwen op een voetstuk plaatst en hun recente geschiedenis belicht’, verduidelijkt Serge Vanderheyden, CEO van Beegroupe en coördinator van het evenement.

Er zullen naast de containers een bar en een ontspanningsruimte geïnstalleerd worden én er zullen ook concerten, filmvoorstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden. De organisatoren verzekeren dat de expositie volledig coronaproof kan doorgaan en beloven er een topspektakel van te maken. Deze zomer dé place to be in Brussel, dus!

Praktisch


Photocity opent voor het eerst de deuren op 17 juni en blijft tot en met 12 september in Brussel staan. De expositie zal elke dag open zijn: van donderdag tot zaterdag van 10u tot 21u, en van zondag tot woensdag van 10u tot 19u. Tickets voor volwassenen kosten 10 euro, studenten betalen 9 euro. Je tickets reserveren doe je via de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '