https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © unsplash

Ook dit keer staat inclusiviteit centraal.

Deze nieuwe emoji’s worden binnenkort gelanceerd

Herlinde Matthys

Unicode lanceert weer een aantal nieuwe emoji’s. En ook dit keer staat inclusiviteit centraal. Zo zit er onder meer een zwanger persoon tussen.


Maar liefst 37 nieuwe emoji’s zijn goedgekeurd en worden uitgerold op onze smartphones ergens volgend jaar. Bij de klassieke gele smiley’s gaat het onder meer om een smeltende smiley (eentje dat we deze zomer niet echt veel konden gebruiken) of een smiley die zijn tranen moet verbijten. We hebben zo’n vermoeden dat die laatste weleens heel populair kan worden.

Zwanger persoon en discobal


Bij de andere symbooltjes zien we onder meer een discobal, ideaal nu we weer mogen gaan feesten. Een batterij die bijna leeg is, een dagelijkse bekommernis. Verder krijgen we ook een paspoort, een röntgenfoto, een glijbaan en een waterlelie.

Ook bij de handemoji’s zal er een pak meer keuze zijn in de toekomst. Je zal namelijk een vinger die wijst kunnen aanduiden of handen die schudden. De meest opvallende nieuwkomer is de zwanger persoon. Unicode trekt hier opnieuw de kaart van inclusiviteit, iets wat wij bij Flair alleen maar kunnen toejuichen! Alle andere emoji’s zullen trouwens ook opnieuw beschikbaar zijn in verschillende huidskleuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze nieuwe emoji’s zal je ergens in 2022 op je smartphone zien verschijnen. Wanneer precies is voorlopig nog niet bekend.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content