Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tatiana Twinslol via Pexels

2. Breng 24 uur door zonder kinderen. Of een weekend. Of een week.

8 dingen die elke mama minstens één keer per jaar moet doen

Als moeder sta je 365 dagen dagen per jaar 24/7 klaar voor je kroost. Maar heb je het afgelopen jaar al eens iets alléén voor jezelf gedaan? Onder het motto ‘a happy mom is a happy baby‘ verzamelden wij acht dingen die elke mama minstens één keer per jaar zou moeten doen.

Boek een massage

Omdat baby’s tillen nogal belastend is voor je schouders, duh. Maar ook omdat je even, al was het maar voor een halfuurtje, weg bent van alles en iedereen. Geen plakkerige handjes, snottebellen of een telefoon die je aandacht vraagt. Héérlijk.

mama
© Anna Tarazevich

Breng 24 uur door zonder je kinderen

Of een weekend. Of een weekje. Of je nu 101 musea en monumenten bezoekt of je tijd op het strand doorbrengt met een boek: even weg zijn van je kinderen, brengt je weer terug naar die tijd vóór je mama was. Wedden dat je je nadien herboren zal voelen?

mama
© Taryn Elliott via Pexels

Maak een nieuwe vriend(in)

Iemand die je leerde kennen in de crèche, tijdens je yogales, bij het keramieken... Helemaal prima als je nieuwe bestie ook een ouder is, maar misschien is het wel leuk om een keertje over iets anders dan de kinderen te praten.

mama
© Yan Krukov via Pexels

Doe iets compleet onverantwoords

Je kleurt al 364 dagen per jaar binnen de lijntjes. Neem een avondje voor jezelf (en je beste vriendinnen) om in de cocktails te vliegen of koop impulsief die veel te dure chaise longue die je zonet in de vitrine van je favoriete interieurwinkel zag staan.

mama
© Elevate via Pexels

Investeer in een kledingstuk dat al eeuwen op je verlanglijstje staat

Nog voor die baby er was, ging je halve maandloon op aan zijn of haar garderobe. Correct? Maar wanneer kocht je voor het laatst iets voor jezelf? Je gelooft het misschien niet, maar wij zijn er om je te verzekeren: ja, jij verdient die leren perfecto of dat prachtig paar sneakers. Treat yourself!

mama
© Polina Tankilevitch via Pexels

Maak een foto van jezelf (of laat er eentje maken)

Je hebt wellicht duizenden kiekjes waar je kroost enorm schattig op staat te wezen en waar jij het merendeel van de tijd niet op te zien bent. Toch? Naast moeder ben je echter ook nog steeds jíj. Zorg er dus voor dat je ook foto’s hebt waar je alleen op staat. Dat kan een selfie zijn, een kiekje dat je door een vriendin laat maken of – als je het echt serieus meent – een fotoreeks gemaakt door een professionele fotograaf tijdens een shoot.

mama
© Dziana Hasanbekava via Pexels

Prikkel je brein op een creatieve manier

Breng een bezoek aan die ene tentoonstelling die nu al zo lang op je lijstje staat. Volg die workshop keramiek. Ga voor ons part in je uppie naar de remake van ‘The Lion King’. Kom uit je kot, put on some lipstick en snuif die cultuur op!

mama
© Cottonbro via Pexels

Neem een poetshulp in huis

Nee, een poetshulp is niet gratis. Maar ‘s avonds in een proper interieur met je kroost in de zetel ploffen? On-be-taal-baar.

mama
© Tatiana Twinslol via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '