Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© TAISIIA STUPAK VIA UNSPLASH

Deze toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

6 zelfgemaakte kerstcadeautjes die je nog snel in elkaar kan flansen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het lijkt nog gisteren dat je met je bikini in de zon lag en nu is het plots al kerstavond. Maak je er vanavond met je gezin en/of knuffelcontact er een gezellige avond van, maar heb je nog geen cadeautjes? Geen paniek, Fashionista to the rescue! Deze zes geschenkjes die je nog snel zelf in elkaar flanst, toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

1. Massagebon.


In plaats van een dure bon te kopen voor een massage in een fancy spa, kan je er zelf eentje maken in Word. Een relaxatiesessie in je eigen stulpje én met je eigen gouden handen? Heerlijk! Als dit cadeautje voor je partner is, kan je er zelfs een happy ending aan toevoegen als extraatje. Heb je geen zin om je papa of broer te masseren, maak dan een andere toffe bon voor bijvoorbeeld een huisgemaakt ontbijt, een carwashbeurt voor de auto of een dagje shoppen.

2. Cake.


Niets zegt meer ‘Ik hou van je’ dan een lekkere zelfgemaakte cake of taart. De liefde gaat bij de meesten nog steeds door de maag, dus jij kan daar handig op inspelen. Versier je (mis)baksel even hard als de kerstboom en schrijf er een lief briefje bij.

3. Reispakket.


Als we op reis gaan, is er meestal wel iets dat we vergeten. Jij kan de reddende engel zijn door een soort survival pakket te maken. De meeste zaken heb je sowieso als reserve in je kast liggen, denk maar aan: een tandenborstel, kleine flesjes douchegel en shampoo uit een hotel, een washandje, een boek dat je al hebt uitgelezen, een pak koekjes, een schriftje en balpen, oordopjes voor in het vliegtuig, een briefje van vijf euro voor een koffie, een paar pleisters, een flesje water, een haarrekkertje, enzovoort. Superorigineel en – ook al staat reizen nu op een laag pitje – zo’n pakketje komt altijd van pas!

4. Kerstkrans.


Met bloemen doe je nooit iets mis. Ga in je tuin, het nabijgelegen parkje, bos of bij de buren op zoek naar materiaal zoals sparren- of rozenbotteltakjes en dennenappels, wikkel ze allemaal mooi rond een stuk ijzerdraad en werk af met een mooi lintje. Et voilà: je hebt de perfecte kerstkrans.

5. Kaars.


In de feestperiode steken we massaal kaarsjes aan voor de gezelligheid. Neem een groot exemplaar dat nog ergens rondslingert in je kast en hou een klein, scherp mesje paraat. De bedoeling is dat je in die was een tof figuurtje uitkerft. Zo schenk je een unieke kaars die in geen enkele andere woonkamer zal staan pronken.

6. Filmpje.


Iedereen houdt van persoonlijke cadeautjes met een betekenis achter, dus met een zelf in elkaar gestoken video scoor je sowieso veel punten. Zing een refrein, speel een stukje gitaar of piano, doe een sketch na of speel een scène uit zijn/haar/hun lievelingsfilm na. Hou er wel rekening mee dat dit materiaal waarschijnlijk iedere kerstavond opnieuw zal bovengehaald worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '