Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: kalenelizabethh

Daguitstapje, anyone?

YES: het eerste hondencafé van Europa is een feit

Kattencafés zijn er in overvloed, maar nu kunnen ook hondenliefhebbers wat extra tijd doorbrengen met hun furry friends. In november heeft namelijk het eerste hondencafé van Europa zijn deuren geopend in Rijsel. Daguitstapje, anyone?

Le Waf (cute, toch?) is een idee van de 24-jarige Ophélie Poillon. Vorig jaar heeft ze haar master in management behaald en in november heeft ze het eerste hondencafé van Europa geopend. Elke dag zijn er zo’n negen honden aanwezig, die afkomstig zijn uit verschillende dierenasielen in de buurt. Zes beestjes hebben ondertussen een permanente woonst gevonden bij Ophélie. De drie andere honden roteren en kan je ook zelf adopteren.
 

Wat is nu juist het doel van Le Waf? Ophélie wil dat de asielhonden geadopteerd worden, maar ze wil ook hondenliefhebbers die zelf geen huisdier hebben de kans geven om met de dieren te knuffelen en te spelen.
 

 

Een bericht gedeeld door Nicola (@ross021980) op

Een belangrijk punt is natuurlijk de hygiëne. Le Waf is opgesplitst in twee delen, namelijk een ruimte waar je met de beestjes kan spelen en een ruimte waar je op je gemak een kopje koffie kan drinken. Alle honden zijn ook gevaccineerd en behandeld tegen vlooien. Verder krijgen de dieren ook voldoende beweging. Om de twee uur gaat Ophélie of een groepje vrijwilligers met de honden wandelen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '